Σε θεατρική παράσταση συμμετέχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
5
Δεκέμβριος
Back
Πλήρης εναγκαλισμός Ζέρβα με ΝΔ

Σε θεατρική παράσταση συμμετέχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Σε θεατρική παράσταση για τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής και για την πρόσφατη απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη συμμετείχε ως αφηγητής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το Ωδείο Άνω Πόλης διοργάνωσε επετειακή συναυλία, στο Ανάκτορο Γαλερίου (πλατεία Ναυαρίνου), την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022, στις 18.30, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.

Η συναυλία με τη συμμετοχή του Κωνσταντίνου Ζέρβα περιείχε τις εξής θεματικές ενότητες:

Στο πρώτο μέρος εμφανίστηκε παραδοσιακό σύνολο, το οποίο πλαισίωσαν καταξιωμένοι παραδοσιακοί μουσικοί, καθηγητές και μαθητές του Ωδείου Άνω Πόλης, σε επιλεγμένο δημοφιλές Σμυρναίικο ρεπερτόριο.

Στο δεύτερο μέρος η συμφωνική ορχήστρα, η λαϊκή ορχήστρα, η μικτή χορωδία και σολίστ του Ωδείου εκτέλεσαν αποσπάσματα από το «Άξιον εστί» του διάσημου Έλληνα συνθέτη καθώς και γνωστά λαϊκά τραγούδια του, πολύ δημοφιλή στο ελληνικό κοινό.

Αφηγητής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συμμετέχουν: Συμφωνική, Παραδοσιακή και Λαϊκή Ορχήστρα καθώς και η Μικτή Χορωδία του Ωδείου Άνω Πόλης υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Παναγιώτη Διαμαντή. Σολίστ – λαϊκός τραγουδιστής Θέμης Ροδαμίτης. Αφηγητής ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Εμφανίζονται χορευτές της Σχολής Χορού ΧΑΛΙΚΙΑ.

Από τον Σεπτέμβρη του 2012 το Ωδείο Άνω Πόλης άρχισε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στον διεθνή κύκλο μουσικής δωματίου και σε πολλές άλλες συναυλίες του καλλιτεχνικού του προγράμματος. Επίσης διοργανώνει και παρουσιάζει τις μουσικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής δωματίου “MagnaGraecia” της πόλης Tropea της Ιταλίας, την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας καθώς και σε πολλά ελληνικά φεστιβάλ. Χάρη στην προσφορά και την εξαιρετική δουλειά του διδακτικού προσωπικού, το Ωδείο Άνω Πόλης έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ωδεία της χώρας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!