Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους 3 μήνες ο Δ. Θερμαϊκού

Δεκτό έκανε το αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού η Π.Κ. Μακεδονίας και ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Γ. Καπάκης παρατείνοντας για τρεις (3) μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας το Δήμο Θερμαϊκού.

Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση του Δήμου μας, την επαύριο της θεομηνίας της 6-9- 16, ζήτησε  να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ο Δήμος Θερμαϊκού, η οποία και εδόθη αυθημερόν για έξι (6) μήνες (μέχρι 6-3- 17).

Η Διοίκηση του Δήμου, πριν εκπνεύσει η ισχύς της απόφασης κήρυξης, ζήτησε και πέτυχε την παράτασή της για έξι (6) ακόμη μήνες, αφού επικαλέστηκε ότι στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις έντονες βροχοπτώσεις της προαναφερθείσης ημέρας μέχρι και το μήνα Φεβρουάριο 2017, σημειώθηκε σφοδρή επιδείνωση του καιρού, με καταρρακτώδεις βροχές, αλλά και ασυνήθιστα και πρωτόγνωρα για την περιοχή φαινόμενα χιονοπτώσεων και
παγετού, με συνέπεια τα συνεργεία που ήταν υπεύθυνα για τις αποκαταστάσεις, παρά την καθημερινή τους προσπάθεια να ανταποκριθούν στην αποκατάσταση των νέων πολλαπλών προβλημάτων, ήταν αδύνατο να προχωρήσουν σε αποκαταστάσεις παραλιών, πρανών, αστικής και αγροτικής οδοποιίας.

Για τους ίδιους λόγους, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, η Διοίκηση του Δήμου μας, πριν εκπνεύσει η ισχύς της προαναφερθείσης παράτασης, ζήτησε και πέτυχε και νέα παράταση για τρεις (3) ακόμη μήνες, δηλαδή μέχρι 7 Δεκεμβρίου 2017. Κατά συνέπεια, με την παράταση αυτή
εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα το σύνολο των Κρατικών Υπηρεσιών για να συνεχιστούν οι δράσεις τους στην αποκατάσταση όλων τω ν ζημιών και για την αντιμετώπιση κάθε απειλούμενου μελλοντικού κινδύνου.
Για το θέμα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Η Διοίκηση του Δήμου μας κινήθηκε άμεσα και πέτυχε την κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού το πλήγμα που  δέχθηκε ο Δήμος, σε ολόκληρη την έκτασή του, από τη θεομηνία της 6ης/7ης Σεπτεμβρίου 2016 ήταν πρωτόγνωρο σε έκταση των καταστροφών για τους  πολίτες στις περιουσίες τους, στα αγαθά, στις παραγωγικές πηγές και στις υποδομές γενικότερα. Και είναι αυτονόητο ότι η μέριμνά μας για τους κατοίκους του Δήμου μας στην υγεία, στην περιουσία, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στο περιβάλλον είναι δεδομένη και συνεχής και αποτελεί μία από τις ελάχιστες υποχρεώσεις μας προς αυτούς μέχρι την πλήρη αποκατάσταση  των ζημιών και την αποζημίωσή τους. Εξάλλου, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε το ποσό των 640.000 ευρώ και αναμένεται εντός των προσεχών ημερών η εκταμίευσή του από το Τ.Π.Δ. για την αποζημίωση των πληγέντων συμπολιτών μας για τις οικοσκευές τους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ, ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ, ΘΕΟΜΗΝΙΑ, ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!