κραυγή-αγωνίας-επιχειρηματιών-για-1602121
ΔΗΜΟΙ | 22.06.2026 | 08:46

“Κραυγή” αγωνίας επιχειρηματιών για έργα δήμου σε κεντρική πλατεία

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
“Κραυγή” αγωνίας απευθύνουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε κεντρικά σημεία της πόλης της Καρδίτσας και συγκεκριμένα πέριξ της πλατείας Δικαστηρίων, καθώς σε καθεστώς εργοταξίου τελεί η πλατεία τους τελευταίους μήνες λόγω έργων που πραγματοποιεί η δημοτική αρχή στο σημείο.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες βρίσκονται εν εξελίξει επί οκτώ μήνες δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στα καταστήματα της περιοχής οδηγώντας τα σε αρκετές περιπτώσεις σε κλείσιμο. Έτσι λοιπόν οι επιχειρηματίες της περιοχής προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωσή τους απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων προς τη δημοτική αρχή ως προς τις καθυστερήσεις του έργου, τις ευθύνες, αλλά και τα μέτρα στήριξης για την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Οκτώ μήνες μετά την έναρξη των εργασιών στην πλατεία, η οποία αποτελεί μέρος εστίασης και της ψυχαγωγίας της Καρδίτσας, τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά σε όλους.

Τα μισά καταστήματα έχουν ήδη κλείσει, δεκάδες εργαζόμενοι έχουν χάσει τη δουλειά τους ή βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και οι επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές παλεύουν καθημερινά για την επιβίωσή τους.

Απευθύνουμε δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Καρδίτσας:

  • Ποιο είναι το πραγματικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου;
  • Δεσμεύεστε ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση μετά το τέλος Αυγούστου;
  • Για ποιο λόγο δεν τηρήθηκε η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης;
  • Ποιες ευθύνες έχουν αποδοθεί για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί;
  • Ποια μέτρα στήριξης προτίθεται να λάβει ο Δήμος για τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημία;
  • Πώς θα προστατευθούν τα καταστήματα μπροστά στα οποία πρόκειται να επεκταθούν οι εργασίες το επόμενο διάστημα;
  • Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα λουκέτα, τις χαμένες θέσεις εργασίας και τις οικογένειες που επλήγησαν από τις καθυστερήσεις του έργου;

Οι επαγγελματίες της πλατείας δεν είμαστε αντίθετοι στα έργα ανάπτυξης της πόλης. Είμαστε όμως αντίθετοι στην αδιαφορία απέναντι στην οικονομική καταστροφή που βιώνουμε καθημερινά.

Η κοινωνία της Καρδίτσας δικαιούται να λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις.

Οι Επαγγελματίες της Πλατείας Δικαστηρίων Καρδίτσας

Τσιτσιριγκας Ελευθεριος
Δεληβελιωτης Θεόδωρος
Βαρρα Χριστινα
Γκανουρης Βασίλης
Γαννακος Φώτης
Αγγελης κωστας
Καρρας Βασίλης
Τσιτσικαου Ελένη
Βούνος Χρήστος
Γκερμπεσιωτης Σπύρος