Πρώτη συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων Ασπροπύργου και Πλοέστι - Aftodioikisi.gr
Τετάρτη
20
Οκτώβριος
Back

Πρώτη συνάντηση Αδελφοποιημένων Πόλεων Ασπροπύργου και Πλοέστι

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου και
οΔήμαρχος του Πλοϊέστι (Ploiesti) της Ρουμανίας, κ. ΑντριάνΦλορίν Ντόμπρε, σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε, τις Εκδηλώσεις, που συνδιοργανώσαν,για την 1η Συνάντηση Εργασίας των αδελφοποιημένων πόλεών,την Πέμπτη 19,και την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017.

Συγκεκριμένα:

-Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου, στις 11:00, στην Αίθουσα Τελετών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, (στο κέντρο της πόλης, Αλέκου. Παναγούλη 13),τη Συνάντηση με θέμα:

«Θεμελιώνοντας Συνέργειες, μεταξύ Δήμων, κόμβων Ενέργειας & Βιομηχανίας, στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Με τη συμμετοχή και τη στήριξηΑκαδημαϊκών Ιδρυμάτων των δύο Χωρών».
Συμμετέχουν: Το Πανεπιστήμιο Πετρελαίου Φυσικού Αερίου και Ενέργειας του Πλοϊέστι/Ploiesti, και Έλληνες, Ακαδημαϊκοί Καθηγητές, εκπρόσωποι Τμημάτων, από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Ε.Μ.Π., Πειραιώς, Πελοποννήσου, Χαροκόπειο,ταΑνώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α- Τ.Ε.Ι)Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Τμ. Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου) και Στερεάς Ελλάδας (Τμ.Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού), καθώς και στελέχη μεγάλων Εταιρειών, από την Αττική και
άλλες περιοχές της Ελλάδας, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον Ασπρόπυργο και το
Πλοϊέστι/Ploiesti.
* * * * *
-Την Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, στις 20:00, τη Συναυλίατης διεθνούς φήμης Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πλοϊέστι (Ploiesti),“ΠολΚωνσταντινέσκου»(¨PaulConstantinescu¨), στο
Κινηματοθέατρο του Δήμου Ασπροπύργου «Γαλαξίας» (Μιαούλη &Υψηλάντου, στο κέντρο της πόλης), με έργα μεγάλων Ελλήνων Συνθετών και τη Χορευτική Σύμπραξη του δημοφιλούς σχήματος «Κύματα»,της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, που έρχεται στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Βουλευτή του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας και Καθηγητήτου Πανεπιστημίουτου Πλοϊέστι/Ploiesti, κ. Γαβριήλ – ΝτράγκοΖησόπουλο.

* * * * *
-Την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, στις 11:00, στην Αίθουσα Τελετώντου Πνευματικού
Κέντρου του Δήμου Ασπροπύργου, τη Συνάντηση με θέμα:«Αναζητώντας Επιχειρηματικές
Συνέργειες, Επενδυτικές Ευκαιρίες, Στρατηγικές Συνεργασίες». Με τη συμμετοχή Αντιπροσωπείας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας Πράχοβα/Prahova της Ρουμανίας (με έδρα το Πλοϊέστι/Ploiesti), με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, εκπροσώπων Επιμελητηρίων, Συνδέσμων, Δήμων, Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων και μεγάλων Εταιρειών, από την Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας, που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με τον Ασπρόπυργο και το Πλοϊέστι/Ploiesti.

Με ιδιαίτερη τιμή,

ΑντριάνΦλορίν Ντόμπρε Νικόλαος Ι. Μελετίου

AdrianFlorinDobreΔήμαρχος Ασπροπύργου

Δήμαρχος Πλοϊέστι/ Ploiesti Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε
*Επιβεβαίωση Συμμετοχής: α) με e-mail:[email protected], [email protected], β) με τηλεομοιότυπο/fax: 210 5572276, γ) τηλεφωνικώς, στο 213 200 6514 ή στο 213 2006542 ( στην Κα Μαρία Τσολερίδη / Γραφείο Γεν. Γραμματέα Δήμου Ασπροπύργου).

Περίγραμμα των στόχων της 1ης Συνάντησης (Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00):

Με δεδομένο ότι, οι δύο Δήμοι (Ασπροπύργου και Πλοϊέστι) φιλοξενούν, στην ευρύτερη
περιοχή τους, έξι (6) μεγάλα Διυλιστήρια Πετρελαίου, πολλές μεγάλες Βιομηχανίες και χιλιάδες μικρότερες, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και προκλήσεις. Η συμμετοχή των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνδυασμό με τις άριστες, φιλικές τους σχέσεις, είναι στοιχεία ικανά να θεμελιώσουν μια συνεργατική πορεία, με σκοπό τη διεύρυνση των προοπτικών τους και την ελαχιστοποίηση προβλημάτων και κινδύνων που αντιμετωπίζουν.

Στο σχεδιασμό μιας πορείας που θα αξιοποιεί προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε., καταλυτικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η συνεργασία των δύο Δήμων, αλλά και άλλων, απ΄ όλη τη Χώρα, με εξειδικευμένα Τμήματα, Ερευνητικά Κέντρα και Επιστημονικά Εργαστήρια, από Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα των δύο χωρών, τα οποία, για το σκοπό αυτό κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη Συνάντηση.

Επιπλέον, οι διοργανωτές Δήμοι (Ασπροπύργου και Πλοϊέστι) υπογραμμίζοντας τη σημασία που αποδίδουν σε πολυμερή συνεργατικά σχήματα, κάλεσαν στη Συνάντηση και τους Δημάρχους άλλων δύο περιοχών της Ελλάδας, όπου λειτουργούν Διυλιστήρια, εν προκειμένω τον Δήμαρχο Ελευσίνας, τον Δήμαρχο Ευόσμου – Κορδελιού της Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Δέλτα της Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων της Κορινθίας. Επίσης, στη συνάντηση έχουν κληθεί και εκπρόσωποι των μεγάλων Ομίλων Πετρελαιοειδών, που δραστηριοποιούνται σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές. Τέλος, σημειώνεται ότι, από τα μέσα του 19ου αιώνα, η περιοχή του Πλοϊέστι είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα εξόρυξης και διύλισης πετρελαίου, σε όλο τον κόσμο, κόμβος Βιομηχανίας και Διαμετακομιστικού Εμπορίου.

Σύντομη Παρουσίαση του προφίλ της οικονομίας στην πόλη Πλοϊέστι,πρωτεύουσα της
Περιφέρειας Πράχοβα της Ρουμανίας (για τη 2η Συνάντηση/Παρασκευή, 20/10/2017, 11:00)

Το Πλοϊέστι απέχει 60 χμ. από το Βουκουρέστι και 45 χμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο
ΧένριΚοάντα, από το 19ο αιώνα, είναι ένα από τα κορυφαία κέντρα εξόρυξης και διύλισης
πετρελαίου στον κόσμο, με τέσσερα Διυλιστήρια σε λειτουργία, συνδεόμενα, με αγωγούς, με το Βουκουρέστι, το λιμάνι της Κωνστάντζας, στη Μαύρη Θάλασσα, και το λιμάνι του Δούναβη Τζιούρτζιου.

Η πόλη είναι συγκοινωνιακό κέντρο, κομβικό σημείο πολλών ξένων επενδύσεων, πολύ γνωστών, μεγάλων, πολυεθνικών εταιρειών, όπως είναι οι: ¨OMV-Petrom¨, ¨Lukoil¨, ¨ShellGas¨, ¨Timken¨, ¨Yazaki¨, ¨CocaCola¨, ¨Unilever¨, ¨BritishAmericanTobacco¨, ¨Federal-Mogal¨, ¨Interbrew¨ κ.ά.

Επίσης, πάρα πολλές μικρότερου βεληνεκούς εταιρείες, ανάμεσά τους και εβδομήντα πέντε (75) μεγάλες ελληνικές, δραστηριοποιούνται στην περιοχή, που διαθέτει το δεύτερο σημαντικότερο σιδηροδρομικό κέντρο της χώρας, το οποίο τη συνδέει με την Τρανσυλβανία και τη Μολδαβία.

Το Πλοϊέστι, με πληθυσμό που ξεπερνά τους 200.000 κατοίκους, εξυπηρετείται από 33 λεωφορειακές γραμμές, με ένα στόλο λεωφορείων από τους πιο σύγχρονους στη Ν.Α. Ευρώπη, που καλύπτει συνολικό μήκος 415 χμ., δύο γραμμές τρόλεϊ, που έχουν συνολικό μήκος 20 χμ., και δύο γραμμές τραμ, που έχουν συνολικό μήκος 24 χμ.

Τέλος, στην πόλη εδρεύει και μία από τις 20 Ελληνικές Κοινότητες, της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, της οποίας προεδρεύει ο Βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου και Ενέργειας, του Πλοϊέστι, κ. Γαβριήλ
ΝτράγκοςΖησόπουλος, ο ρόλος του οποίου υπήρξε καταλυτικός στην προσέγγιση και αδελφοποίηση των Δήμων Ασπροπύργου και Πλοϊέστι, καθώς και στη διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους.

Η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, με 11.000 μέλη, Έλληνες, και 8.000 Φιλέλληνες, υλοποιεί δεκάδες Προγράμματα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας, σε όλη τη Ρουμανία

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!