Προς άρση της απαγόρευσης χρήσης νερού στο Ρυάκιο Κοζάνης

Την άρση απαγόρευσης χρήσης του νερού (για πόση, ατομική υγιεινή και μαγείρεμα), στην κοινότητα Ρυακίου του δήμου Κοζάνης, αναμένεται να ανακοινώσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες οι μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου στις γεωτρήσεις, απ’ όπου υδροδοτείται η κοινότητα μετά τον εμπλουτισμό του νερού από καθαρές πηγές, ήταν πολύ κάτω από το όριο.

Προσπάθειες για τον εμπλουτισμό του νερού καταβάλλονται και για τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου.

Σε σύσκεψη που συγκλήθηκε για το ζήτημα, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, αποφασίστηκε η Περιφέρεια και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κοζάνης (ΔΕΥΑΚ), να κάνουν συνεχείς μετρήσεις για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού στο Ρυάκιο και τον Άγιο Δημήτριο.

Ακόμη, το ΑΠΘ, το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το ΙΓΜΕ η Περιφέρεια και η ΔΕΥΑΚ, θα πραγματοποιήσουν έρευνα για να εντοπιστούν οι αιτίες αύξησης του εξασθενούς χρωμίου στις γεωτρήσεις απ’ όπου υδροδοτούνται

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΕΡΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ, ΡΥΑΚΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!