πρώην-υπουργός-του-συριζα-για-δήμαρχο-634843
ΔΗΜΟΙ | 04.04.2023 | 17:00

Πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την ανακοίνωση από τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Αττικής, η «καρέκλα» του δημάρχου μένει «ορφανή» σε έναν δήμο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τον κρατήσει στα χέρια του.

Η μετακίνηση του κ. Ιωακειμίδη στην διεκδίκηση της Περιφέρειας, μπορεί να οδηγήσει σε πολλές «καραμπόλες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και να προσελκύσει υποψήφιο ακόμα και από την πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους εν’ ενεργεία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενδιαφέρεται να διεκδικήσει το δήμο στην περίπτωση που δεν επανεκλεγεί βουλευτής στην εκλογική Περιφέρεια της Β’ Πειραιώς.

Υπενθυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη εκλογική Περιφέρεια εκλέχθηκαν το 2019 τέσσερις βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα οι Ειρ. Κασιμάτη, ο Γ. Ραγκούσης, ο Τρ. Αλεξιάδης και η Φ. Μπακαδήμα.

Στην περίπτωση που ο κ. Αλεξιάδης δεν βρεθεί και πάλι στο κοινοβούλιο, οι πληροφορίες τον θέλουν να διεκδικεί το δήμο Νίκαιας – Ρέντη. Εξάλλου ο κ. Αλεξιάδης μαζί με την σύζυγό του από το 2003 είναι μόνιμοι κάτοικοι Νίκαιας. Στην ίδια περιοχή μάλιστα διαμένουν και οι δύο κόρες του κ. Αλεξιάδη.

Υπενθυμίζουμε ο Τρ. Αλεξιάδης έχει διατελέσει επί 16 μήνες αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα κυρίως σε θέματα φορολογικών εσόδων και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Επίσης διετέλεσε μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και της Διυπουργικής Επιτροπής για την αξιολόγηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας δράσης του στα κοινά, είχε εκλεγεί:

  • Μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
  • Αντιπρόεδρος στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών.
  • Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών και Πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.

Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) και από το τρίτο έτος των σπουδών του, εργάστηκε σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τον διορισμό του στο Υπουργείο Οικονομικών το 1987.

Ενεργοποιήθηκε πολιτικά στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια (ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ – Β’ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ) και συμμετείχε στην ίδρυση του Συνασπισμού και στην εξέλιξή του σε ΣΥΡΙΖΑ από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Γεννήθηκε το 1960 στην Καβάλα από γονείς δασκάλους και μεγάλωσε στα χωριά Ξεριάς και Χρυσοχώρι Καβάλας. Έχει καταγωγή παππούδων και γιαγιάδων από Καππαδοκία, Πελοπόννησο και Ανατολική Θράκη.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος είναι δημοσιογράφος με εξειδίκευση στο πολιτικό ρεπορτάζ και στην κάλυψη θεμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ψηφιακά και ραδιοφωνικά μέσα. Ξεκίνησε σε ηλικία 22 χρονών ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης», όπου έμεινε για 18 χρόνια καλύπτοντας το κοινωνικό, πολιτικό και κυβερνητικό ρεπορτάζ. Εχει συνεργαστεί με το περιοδικό «Unfollow» κάνοντας ερευνητική δημοσιογραφία. Από το 2019 δουλεύει στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84. Εργάζεται στο aftodioikisi.gr από το 2016, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης της ιστοσελίδας. https://www.facebook.com/theodoropan