Πρώην Δήμαρχος Τήνου: “Η δικαιοσύνη αρχειοθέτησε τη σκευωρία Κροντηρά”
Την απόφαση της Δικαιοσύνης να βάλει τέλος στην υπόθεση που αφορούσε στην διαγραφή αρχείων του Δήμου, από μέρους του, χαιρετίζει ο πρώην δήμαρχος Τήνου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Σιώτος.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, “σύμφωνα με τους Εισαγγελείς Σύρου (Πρωτοδικών και Εφετών) αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι : Ο Δήμος Τήνου δεν υπέστη καμία απολύτως ζημία. Όλα τα αρχεία είχαν καταγραφεί, αποθηκευτεί και διασφαλιστεί. Ουδεμία δόλια ενέργεια υπήρξε εκ μέρους μου”, τονίζοντας μάλιστα πως, “ο κ. Κροντηράς προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την ποινική δικαιοσύνη για να εξοντώσει πολιτικά τον προκάτοχό του. Χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο, επιστράτευσε ψεύδη και θεατρινισμούς με μόνο στόχο να με συκοφαντήσει και να με πλήξει ως προσωπικότητα και ως πολιτικό του αντίπαλο.”
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τέως Δημάρχου
“Η προσπάθεια του κ. Κροντηρά να παραπλανήσει την δικαιοσύνη κατέρρευσε.
Μετά από ενάμιση χρόνο λάσπης, συκοφαντίας και πολιτικής στοχοποίησης, η Δικαιοσύνη έβαλε οριστικό τέλος στο στημένο αφήγημα του σημερινού Δημάρχου. Η μήνυση του κ Κροντηρα επί της δήθεν «διαγραφής αρχείων» εκ μέρους μου αρχειοθετήθηκε αμετάκλητα, καθώς σύμφωνα με τους Εισαγγελείς Σύρου (Πρωτοδικών και Εφετών) αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι : Ο Δήμος Τήνου δεν υπέστη καμία απολύτως ζημία. Όλα τα αρχεία είχαν καταγραφεί, αποθηκευτεί και διασφαλιστεί. Ουδεμία δόλια ενέργεια υπήρξε εκ μέρους μου.
Η αλήθεια είναι απλή: ο κ. Κροντηράς προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την ποινική δικαιοσύνη για να εξοντώσει πολιτικά τον προκάτοχό του. Χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο, επιστράτευσε ψεύδη και θεατρινισμούς με μόνο στόχο να με συκοφαντήσει και να με πλήξει ως προσωπικότητα και ως πολιτικό του αντίπαλο.
Η Δικαιοσύνη όμως μίλησε. Και η ετυμηγορία της εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο: έναν Δήμαρχο που αντί να υπηρετεί τον τόπο, επενδύει στον μακιαβελισμό και στην ικανοποίηση των ταπεινών ενστίκτων του.
Οι πολίτες της Τήνου γνωρίζουν πλέον ποιος σέβεται τους θεσμούς και ποιος τους μετατρέπει σε όπλο φτηνής πολιτικής.
Φυσικά, η δόλια προσπάθεια εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης και λασπολογίας του ονόματος μου θα καταγγελθεί και οι κατήγοροι θα βρεθούν εκεί που τους αξίζει, στο εδώλιο πλέον του κατηγορουμένου.
Ευχαριστώ όσους, διατηρώντας την ακεραιότητα και ηθική τους υπόσταση, κατέθεσαν ενόρκως την αλήθεια χωρίς να ενδώσουν σε υποχθόνιες απειλές από κάποιον/ους που προσπαθούσαν μεθοδευμένα να συντηρήσουν μια στημένη κατηγορία.
Τήνος, 12/09/2025
Γιάννης Α. Σιώτος
– πρώην Δήμαρχος Τήνου-
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Τήνου”
Να θυμίσουμε ότι, ο νυν Δήμαρχος του νησιού, Παναγιώτης Κροντηράς, είχε καταγγείλει τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Σιώτο, για τη διαγραφή όλων των αρχείων των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Γραφείου Δημάρχου, όπως επίσης και όλων των mail από το κεντρικό mail του δήμου: [email protected] έως τις 18.12.2023, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Προτεινόμενα άρθρα
07.08.2026 | 22:16
07.08.2026 | 21:22
07.08.2026 | 20:24






