Πρόεδρος Δ.Σ Θεσσαλονίκης: Έγινε «το τέλειο λάθος» στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ανεφέρθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ.Αβραμόπουλος υποστήριξε πως η υπόθεση της χιονόπτωσης «ήταν το τέλειο λάθος. Υπήρξε προετοιμασία στον δήμο και είχαμε προμηθευτεί τα πάντα, όμως το φαινόμενο ήταν έντονο, ενώ υπήρξαν αστοχίες και ατέλειες. Ελπίζω και εύχομαι να μην ξανασυμβεί».

Συμπλήρωσε πως «ήταν ένα μικρό πλήγμα. ‘Ομως όταν λες αλήθεια στον κόσμο, ότι καταβάλαμε μια προσπάθεια που δεν πέτυχε, τότε έχεις και τη δυνατότητα να απαλύνεις αυτό που συνέβη. Εφόσον, βέβαια, κάνεις πράγματα που θα δείξουν ότι ασχολείσαι με την καθημερινότητα του πολίτη».

Σύμφωνα με τον κ.Αβραμόπουλο είναι προς τιμήν του δημάρχου ότι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, ενώ από τον έλεγχο που διενεργείται θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι με ονοματεπώνυμο.

Αναφορικά με την πρόταση του, που «υιοθετήθηκε» από την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για μειώσεις στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ και ΕΥΑΘ λόγω των προβλημάτων από τα καιρικά φαινόμενα, ο κ.Αβραμόπουλος είπε: «Οι εταιρίες πρέπει να δεχτούν τις ευθύνες τους, να δείξουν μια ευαισθησία και να μειώσουν τα τιμολόγια τους, ενώ στα μειωμένα τιμολόγια πρέπει να διευκολύνουν με δόσεις την καταβολή των οφειλών».

Ερωτηθείς εάν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, καθώς σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» το προσεχές διάστημα θα γίνουν εκλογές, ο κ.Αβραμόπουλος απάντησε: «Ναι, αναμφισβήτητα. Δεν το θέτω αυτό το θέμα. ‘Ολα όμως σχετίζονται με τον δήμαρχο, την παράταξη που διοικεί τον δήμο και τους συναδέλφους μου στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι μια συζήτηση, στην οποία θα καταλήξουμε και σε λίγες μέρες θα ξέρετε τα αποτελέσματα της».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΧΙΟΝΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΤΕΛΕΙΟ ΛΑΘΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!