Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία -Τι έχουν ανακοινώσει οι Δήμοι

Θα παραμείνουν, αν και σε πολύ μικρότερο ποσοστό συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, κλειστά σχολεία σε ορισμένους Δήμους της Βορείου Ελλάδος, έπειτα από αποφάσεις των οικείων δημοτικών αρχών.

Η aftodioikisi.gr σας ενημερώνει για όσες ανακοινώσεις Δήμων έχουν εκδοθεί για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου:

ΚΛΕΙΣΤΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης

Αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 θα λειτουργήσουν κανονικά 212 σχολικές μονάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα παραμείνουν κλειστές 16 σχολικές μονάδες (10 διδακτήρια) που παρουσιάζουν εκτεταμένες βλάβες και που η αποκατάσταση τους θα ολοκληρωθεί άμεσα. Συγκεκριμένα, μετά από υπόδειξη των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω Σχολικές Μονάδες (9 νηπιαγωγεία, 6 Δημοτικά Σχολεία, 1 Επαγγελματικό Λύκειο) (αναλυτικότερα η λίστα ΕΔΩ)

Παιδικοί Σταθμοί Θεσσαλονίκης

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά λειτουργούν από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, οι παιδικοί σταθμοί του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ) καθώς και ο σταθμός του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Ο Άγιος Στυλιανός».

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Από τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου ανακοινώνεται ότι κανονικά θα λειτουργήσει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Συγκεκριμένα από τα 107 σχολεία, θα παραμείνουν κλειστά 2 σχολεία  του δήμου και συγκεκριμένα το 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και το 2ο Γυμνάσιο Ευόσμου, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησε ο παγετός στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης των συγκεκριμένων σχολείων.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες των καταβάλλουν τα συνεργεία του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση των προβλημάτων στο σύνολο των σχολείων.

Σε ό,τι αφορά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου δεν θα λειτουργήσουν ο 5ος και 6ος Παιδικός Σταθμός της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ενώ οι υπόλοιποι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Παύλου Μελά

Την κανονική λειτουργία 95 σχολείων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ) και παιδικών σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, αποφάσισε η Δημοτική Αρχή και ενώ συνεχίζεται και σήμερα μέχρι αργά το βράδυ ο επανέλεγχος από τα συνεργεία του Δήμου και όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί η λειτουργικότητα των σχολείων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες από την πρώτη στιγμή έδωσαν προτεραιότητα στις σχολικές μονάδες για να αποκαταστήσουν τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πρωτοφανή  κακοκαιρία και τον παγετό των τελευταίων ημερών, με σημαντικές παρεμβάσεις  στα συστήματα υδροδότησης και θέρμανσης των σχολικών κτιρίων αλλά και στον καθαρισμό των προαύλιων χώρων και των δρόμων πρόσβασης.

Θα παραμείνουν κλειστά κυρίως λόγω προβλημάτων που προκλήθηκαν από τον παγετό στα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης, τα παρακάτω σχολικά κτίρια

  • 14ο και 23ο Νηπιαγωγεία Σταυρούπολης
  • 21ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης
  • 14ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
  • 1ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης
  • 6ο Νηπιαγωγείο Πολίχνης
  • 8ο και 11ο Νηπιαγωγεία Πολίχνης
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
  • 6ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης
  • 5o Ειδικό Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας
  • 5ο Ειδικό Δημοτικό Ευκαρπίας

Επίσης δεν θα γίνουν μαθήματα μόνο στα τμήματα της Β΄ Δημοτικού του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης

και στον Παιδικό Σταθμό ΛΙΛΙΠΟΥΤΕΙΟΙ, περιοχή Π 16 (Πολίχνη).

Θα λειτουργήσουν κανονικά οι Δομές ΚΔΑΠ Πολίχνης, ΚΔΑΠ Σταυρούπολης, ΚΗΦΗ και θα παραμείνει κλειστό το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πολίχνης.

Δήμος Αγιάς

Την Δευτέρα 16/1/17 σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αγιάς (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:30πμ. Τα Δημοτικά Σχολεία Ανάβρας και Δήμητρας θα παραμείνουν κλειστά για αύριο Δευτέρα. Διευκρινίζεται ότι οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν θα είναι ανοιχτές κανονικά σύμφωνα με το καθημερινό τους ωράριο.

Δήμος Σερβίων Βελβεντού

Με απόφαση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Δεν θα λειτουργήσουν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λιβαδερού και το Νηπιαγωγείο Λιβαδερού λόγω του προβλήματος που προκλήθηκε στο σύστημα θέρμανσης από τον παγετό.

Δήμος Σερρών

Mετά από εισήγηση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου, η οποία στάλθηκε  με mail σήμερα Κυριακή 15-01-2017  στο γραφείο του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, ζητά να παραμείνουν κλειστά κάποια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Σερρών, λόγω μη κατάλληλων συνθηκών ασφαλούς λειτουργίας.

Ο Δήμαρχος Σερρών κάνει δεκτή την εισήγηση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αποφασίζει να παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 τα παρακάτω σχολεία:

Τα δημοτικά σχολεία της πόλης: 9o, 11o, 12o, 10o,  24o

Tα νηπιαγωγεία της πόλης: 5o, 11o, 30ο

Τα νηπιαγωγεία των Κοινοτήτων: 1o,2o Σκουτάρεως , Α. Μητρουσίου, Λευκώνα, Κ. Δέντρων

Γυμνάσια – Λύκεια

Μετά από προφορική εισήγηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κωσταντίνο Τενεκετζή προς τον Δήμαρχο Σερρών, ανακοινώνεται ότι όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας του Δήμου Σερρών ( Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, Ειδικό Σχολείο ) θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.

 

ΑΝΟΙΧΤΑ

Δήμος Καλαμαριάς

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017,  όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και το ΕΠΑ.Λ.) θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με την ανακοίνωση παρακαλούνται, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν, να επικοινωνούν στα τηλέφωνα:

Αντιδημαρχία Παιδείας:             2313 314 170 και 174

Γραφείο Σχολικών Επιτροπών:  2313 314 171 και 162

Γραφείο Συντήρησης Εγκαταστάσεων:  2313 314 400

Οι παιδικοί και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά, ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Δήμος Λαρισαίων

Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της Λάρισας, τα οποία και είχαν παραμένει κλειστά από τις γιορτές των Χριστουγέννων, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και της έντονης χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Λάρισας, τα τεχνικά προβλήματα που αφορούν τη θέρμανση των σχολικών κτιρίων αλλά και την πρόσβαση σε αυτά, λόγω του χιονιού, βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης.

Δήμος Βόλου

Και στον Βόλο τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του, θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, καθώς ήδη συνεργεία του Δήμου έχουν καταγράψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από την παρατεταμένη κακοκαιρία και εργάζονται για την αποκατάστασή τους, ώστε τη Δευτέρα τα διδακτήρια να είναι πλήρως λειτουργικά.

Η ανακοίνωση του δήμου «κλείνει» με νέες επιθέσες κατά συνδικαλιστών και κατηγορίες για… παλαιοκομματικά παιχνίδια.

Δήμος Εορδαίας

Με απόφαση του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, για αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου  2017, κατά  μία διδακτική ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα Σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), λόγω  των νέων  προβλεπόμενων  αντίξοων καιρικών φαινομένων , πλην του 8ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαϊδας , που θα παραμείνει κλειστό λόγω διαρροής στον 1ο όροφο της οικοδομής.

Οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας,   θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Τρικκαίων

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Οι εργασίες αποχιονισμού των αυλών και των προσβάσεων ξεκίνησαν από την Παρασκευή και ολοκληρώνονται σήμερα Κυριακή, επισημαίνεται επίσης, όπως και πως ο δήμος Τρικκαίων παρακολουθεί με προσοχή τα καιρικά φαινόμενα και σε περίπτωση που προκύψουν νέα δεδομένα, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.

Δήμος Δέλτα

Μετά από συνεργασία των προέδρων των σχολικών επιτροπών με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων του Δήμου Δέλτα, αποφασίστηκε ότι ανοιχτά θα είναι από τη Δευτέρα 16/1 όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες καθώς και το ΙΕΚ Σίνδου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Δέλτα, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δέλτα, σύμφωνα με ανακοίνωση τη δημοτικής αρχής.

Δήμος Πολυγύρου

Από τον Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι αύριο, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ολόκληρο τον Δήμο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά θα λειτουργήσουν επίσης και οι παιδικοί σταθμοί σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΠΔΔ «Αριστοτέλης».

Τεχνικά προβλήματα κ.λπ., που είχαν προκύψει λόγω των κακών καιρικών φαινομένων και του παγετού των προηγούμενων ημερών έχουν επιλυθεί.

Για οτιδήποτε νεώτερο, λόγω απροόπτου, θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς αύριο το πρωί.

 

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (με πληροφορίες από ΕΡΤ)

Μια αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017,στους Δήμους Εορδαίας, Σερβίων Βελβεντού και Γρεβενών, σύμφωνα με αποφάσεις των Δημάρχων. Στην Εορδαία τα σχολεία όλων των βαθμίδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα ανοίξουν κατά μία διδακτική ώρα αργότερα, λόγω των νέων προβλεπόμενων αντίξοων καιρικών φαινομένων , πλην του 8ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας , που θα παραμείνει κλειστό λόγω διαρροής στον 1ο όροφο της οικοδομής. Οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουν κανονικά.Στον Δήμο Σερβίων Βελβεντού τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μία ώρα αργότερα, ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Ωστόσο δεν θα λειτουργήσουν ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λιβαδερού και το Νηπιαγωγείο Λιβαδερού λόγω του προβλήματος που προκλήθηκε στο σύστημα θέρμανσης από τον παγετό.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους Δήμους Κοζάνης και Βοΐου. Η απόφαση πιθανόν να τροποποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, εάν σημειωθεί ισχυρή χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Γρεβενά

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώθηκε επίσης ότι αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου θα λειτουργήσουν στις 9:15 το πρωί. Οι παιδικοί σταθμοί (Α΄ και Β΄) καθώς και οι παιδικοί σταθμοί της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΚΕΓ) θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Καστοριά

Μετά την εξαγγελία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αλλά και λόγω ανάγκης πλήρους αποκατάστασης των συστημάτων θέρμανσης που υπέστησαν βλάβες, εξαιτίας του πρόσφατου παγετού, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Καστοριάς, θα παραμείνουν κλειστές αύριο Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.Ενώ στο Άργος Ορεστικό οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9.15 το πρωί. Σύμφωνα με ανακοίνωση νωρίς το πρωί της Δευτέρας και πριν από την κανονική έναρξη των μαθημάτων θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης λόγω των προβλέψεων για σφοδρές χιονοπτώσεις και εάν υπάρξει κάποια αλλαγή στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, θα θπάρξει νέα απόφαση.

Φλώρινα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας,στο Δήμο Αμυνταίου θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί, ενώ στις Πρέσπες δύο ώρες αργότερα, από την έναρξη της διδακτικής ώρας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!