Πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ -Βορίδης: Δεν ψηφίζουμε προσλήψεις, δεν ψηφίζουμε αυξήσεις

Δύο… «δεν», περιλαμβάνει η «γραμμή» της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο πολυνομοσχέδιο ΟΤΑ, όπως συνοπτικά την περιέγραψε ο αρμόδιος Τομεάρχης, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σήμερα στη δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου στις Επιτροπές.

Επικαλέστηκε την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία για τη στάση του κόμματός του να πει «όχι» στην ψήφιση άρθρων που αφορούν το προσωπικό των ΟΤΑ, ωστόσο δέχθηκε το άρθρο που προβλέπει την αντιμισθία στους αντιδημάρχους και τις αποζημιώσεις στους δημοτικούς συμβούλους «γιατί είναι ένα ελάχιστο κόστος».

«Υπάρχει ένα κόστος πραγματικό για συμβούλους που μετακινούνται στα δημοτικά συμβούλια της επαρχίας, από τα χωριά και άρα πρέπει να υπάρξει αποζημίωση», εξήγησε το σκεπτικό του, ενημερώνοντας ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει και την διάταξη για τα έξοδα μετακίνησης των αντιπεριφερειαρχών.

Αντιθέτως, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τις διατάξεις για τη διεύρυνση των δικαιούχων επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, αλλά και αυτήν για την αποτίμηση και την καταβολή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) στους εργάτες καθαριότητας, λόγω… «αναδρομικότητας», όπως είπε. «Γνωρίζω την ύπαρξη σχετικών δικαστικών αποφάσεων, παρά ταύτα είναι πολιτική θέση», πρόσθεσε. Ομοίως, είπε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τις διατάξεις για το επίδομα στους μουσικούς.

Για τις διατάξεις που αφορούν την δημοτική αστυνομία είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εξετάσει την θέση του μέχρι την Ολομέλεια.

Τέλος, μεταξύ άλλων, είπε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τις διατάξεις για το Μητρώο Πολιτών, αλλά και για τα Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών, για τα οποία το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα να εγκατασταθούν και από ιδιώτες. «Ιδιωτικοποίηση είναι, καλό είναι», σχολίασε για τη θέση της ΝΔ στο τελευταίο θέμα.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΝΔ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΜΑΠ, ΒΟΥΛΗ, ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΤΑ, ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ, ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!