Ποιους δημάρχους & περιφερειάρχες ευχαρίστησε ο Χαρδαλιάς (ονόματα)

Τους δημάρχους Βοΐου, όπου βρίσκονται τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά Χρήστο Ζευκλή και Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν όπου βρίσκεται ο Εχίνος (σ.σ. και όχι Ενίχος όπως επανειλημμένως τον αποκάλεσε), ευχαρίστησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο, όπου ανήκουν γεωγραφικά οι παραπάνω περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τα χωριά που έχουν μπει σε καραντίνα, καθώς παρουσιάστηκαν πολλά κρούσματα κορωνοϊού τις προηγούμενες εβδομάδες και ημέρες, ορισμένα από τα οποία κατέληξαν.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναφερθεί στην εφευρετικότητα των Ελλήνων προκειμένου να βγουν από τα σπίτια τους και να πάνε σαββατοκύριακο στα εξοχικά τους. Όπως αποκάλυψε «την Παρασκευή είχαν διαλυθεί τα υδραυλικά σε όλα τα εξοχικά των Αθηνών και όλοι ένιωσαν την ανάγκη να πάνε να τα φτιάξουν. Αντιλαμβάνομαι ότι ήθελαν να πάνε στα εξοχικά τους αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς. «Τίποτε δεν έχει κριθεί. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε πάνε σε λεπτή κόκκινη κλωστή. Συνεχίζουμε τη μάχη», πρόσθεσε.

Παράταση απαγόρευσης για εκκλησίες, επιχειρήσεις

Νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είχε ανακοινώσει την παράταση της απαγόρευσης για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας έως τις 11 Απριλίου. Εξαιρείται, όπως είπε, το προσωπικό που έχει αναλάβει την διαδικτυακή κάλυψη της Θείας Λειτουργίας στους ναούς. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό ΦΕΚ είχε δημοσιευθεί λίγο νωρίτερα,  και προέβλεπε ότι: «Η διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας επιτρέπεται μόνο από το ίδιο τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του προσωπικού που έχει αναλάβει και την τηλεοπτική ή ραδιοφωνική εκπομπή».

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όσων επιχειρήσεων ήταν ήδη κλειστές, απόφαση που, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι «για προληπτικούς λόγους», παρατείνεται για μία εβδομάδα η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά του νομού Καστοριάς.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!