Ποιος Ρώσος πολυδισεκατομμυριούχος χρηματοδοτεί το νοσοκομείο της Λευκάδας... - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Μάρτιος
Back

Ποιος Ρώσος πολυδισεκατομμυριούχος χρηματοδοτεί το νοσοκομείο της Λευκάδας…

Σε μια κίνηση φιλανθρωπίας αλλά και ένδειξης αγάπης για την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Λευκάδα προχώρησε ένας από τους πλέον πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Πρόκειται για τον Ρώσο μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος αποφάσισε, ύστερα από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού, Θανάση Καραγιάννη, να αναλάβει τη χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες.

Σύμφωνα με το lefkadapress.gr, η πρόταση προς την οικογένεια ήταν να αναλάβει την χρηματοδότηση δύο έως τεσσάρων ιατρών οι οποίοι θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο Λευκάδας για τουλάχιστον έξι μήνες, με προοπτική χρόνου, ώστε να καλυφθούν άμεσα σημαντικές ανάγκες, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία.

«Ήταν μία πρόταση που βρήκε άμεσα ανταπόκριση και τώρα βρισκόμαστε στην υλοποίησή της. Έγινε η ανταλλαγή των σχετικών e-mail και σε συνεργασία με τον βουλευτή, Σταύρο Γρηγόρη, ο οποίος είναι και ταμίας του συλλόγου βρέθηκε και η φόρμουλα με την οποία οι γιατροί αυτοί θα παραχωρηθούν στο νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Καραγιάννης.

Η πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας:

«Είμαι διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο της Λευκάδας και πρόεδρος όλων των γιατρών του νομού Λευκάδας. Απευθύνομαι σε εσάς γνωρίζοντας την ευαισθησία σας αλλά και την αγάπη σας που έμπρακτα έχετε αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια. Όπως γνωρίζεται η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και έχει επηρεάσει σημαντικά και τη λειτουργία του νοσοκομείου Λευκάδας. Λόγω αυτής της κρίσης , των χαμηλών μισθών και της δυσλειτουργίας της νομοθεσίας το νοσοκομείο μας αυτό τον καιρό έχει μεγάλη έλλειψη από ιατρούς – βοηθούς με ειδικότητα γενικής ιατρικής. Αυτοί οι ιατροί λειτουργούν κάτω από τις οδηγίες των ειδικευμένων ιατρών και τώρα με την απουσία τους το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο. Θα σας παρακαλούσα εάν έχετε τη δυνατότητα να μας καλύψετε τη μισθοδοσία δύο τουλάχιστον γενικών ιατρών – βοηθών για το νοσοκομείο για διάρκεια 6 – 12 μήνες».

Η απάντηση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ:

«Kύριε πρόεδρε του Ι.Σ. Λευκάδας,

Παραλάβαμε το αίτημα σας να βοηθήσουμε μαζί σας το νοσοκομείο Λευκάδας σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα και την Λευκάδα.

Νιώθοντας και εμείς, εν μέρει, κάτοικοι του όμορφου τόπου σας και έχοντας συνεργαστεί προσωπικά μαζί σας και εξυπηρετηθεί από το νοσοκομείο Λευκάδας όποτε χρειάστηκε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με χαρά σας προσφέρουμε το ποσό των 20.000 ευρώ προκειμένου να προσλάβετε ή να πριμοδοτήσετε ιατρούς για έξι μήνες που θα εργαστούν αποκλειστικά στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο τρόπος επιλογής των ιατρών θα γίνει αποκλειστικά και μόνο με ευθύνη δική σας καθώς θα ορισθούν από εσάς με κάθε αρμόδια αρχή και οι συνθήκες που θα διέπουν την εργασία τους».

Μετά από αυτό ο βουλευτής Λευκάδας σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, στην οποία ανήκει υγειονομικά η Λευκάδα, βρήκε την φόρμουλα ώστε οι γιατροί να βρεθούν είτε με απόσπαση μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος είτε, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας με μπλοκ παροχής υπηρεσιών ή και τα δύο. Μπορεί δηλαδή τα χρήματα που θα δοθούν να επαρκέσουν ώστε να καλυφθούν οι μισθοί δύο ακόμη ανειδίκευτων ιατρών οι οποίοι θα βοηθήσουν ουσιαστικά στα εξωτερικά ιατρεία τη δύσκολη, για το νοσοκομείο, καλοκαιρινή περίοδο.

Οι συζητήσεις με τους συνεργάτες του Ρώσου ιδιοκτήτη του Σκορπιού, μια και έπρεπε να βρεθεί η φόρμουλα που θα γίνει αυτή η παραχώρηση, ξεκίνησαν αρκετό καιρό πριν. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η ανταπόκριση ήταν άμεση για ένα ακόμη λόγο, γιατί η οικογένεια Ριμπολόβλεφ είναι ιατρική οικογένεια και σε αυτά τα θέματα δείχνει άμεση ανταπόκριση και μεγαλύτερη ευαισθησία. Άλλωστε, δύο φορές συγγενικά πρόσωπα της οικογένειας εξυπηρετήθηκαν, όπως γράφει και το e-mail, από το νοσοκομείο Λευκάδας με τον καλύτερο τρόπο.

Πηγή: lefkadapress.gr

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!