Παρασκευή
22
Σεπτέμβριος
Back

Ποινή φυλάκισης για δήμαρχο Ιωαννίνων, αντιδημάρχους και πρώην δημοτικούς συμβούλους

«Καμπάνες» έπεσαν από το δικαστήριο Ιωαννίνων σε νυν και τέως αιρετούς του δήμου. Συγκεκριμένα σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος, καταδικάστηκαν, χθες, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, o Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Γκόλας και Δ. Κατηρτσίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Παπαδιώτης και οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Λώλης και Δ. Θεμελή. Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην Δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι καταδικασθέντες, ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισαν την παραχώρηση χωρίς δημοπρασία κεντρική πλατεία της πόλης, και ειδικότερα της πλατείας Μαβίλη, το 2013 σε επιχείρηση λούνα παρκ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο, μετά από μηνυτήρια αναφορά, που είχε καταθέσει, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας” κ. Κ. Τσάγκας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!