Τρίτη
30
Μάι
Back

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Το άρθρο 13 απαλλάσσει τους μεγαλοεπενδυτές από τα δημοτικά τέλη»

«Η δήθεν βελτιώσεις της διάταξης της τελευταίας στιγμής για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, δεν τροποποιούν την κεντρική λογική του άρθρου 13 που δεν είναι άλλη από το να απαλλάξει από τα «βαρίδια» τους μεγαλοεπενδυτές μετακυλώντας για μία ακόμη φορά το βάρος στους βιοπαλαιστές της καθημερινότητας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Το περιβόητο πλέον άρθρο 13 του Νόμου 4337/2015 «Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται οι «ιδιώτες-επενδυτές» από τα ανταποδοτικά τέλη των Δήμων αποτελεί προάγγελο των διαθέσεων αλλά και της πολιτικής που επιθυμεί να εφαρμόσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η νέα συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Το αθρόο κύμα ιδιωτικοποιήσεων που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη κέρδισε κάτι ακόμη, απαλλάχτηκε από το βαρίδι των ανταποδοτικών τελών γεγονός που καταδεικνύει πως η δέσμευση της συγκυβέρνησης για «Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα» των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και συγκεκριμένα της καθαριότητας των Δήμων, εγκαταλείφθηκε αστραπιαία μπροστά στις πιέσεις και μεθοδεύσεις των μεγάλων εργολαβικών-ιδιωτικών συμφερόντων.

«Κλείνουν το μάτι» σε όσους «επενδυτές» κατάφεραν να πάρουν μερίδιο από το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας το προηγούμενο χρονικό διάστημα μέσω των δυο πρώτων Μνημονίων αλλά και σε όσους παλεύουν ήδη να πάρουν προνομιακή θέση για όσες «επενδύσεις» θα ακολουθήσουν, ελέω του 3ου Μνημονίου!!!

Το μήνυμα ξεκάθαρο. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των Δήμων δεν θα πληρώσετε ανταποδοτικά τέλη. Και είναι περισσότερο από σίγουρο πως το μήνυμα ελήφθη από τις μεγάλες επιχειρήσεις εγχώριες και μη, από SUPER MARKET έως γιγαντιαία εμπορικά κέντρα που λειτουργούν, επιβαρύνουν και εξυπηρετούνται σήμερα από τους Δήμους, συμβάλλοντας έτσι στο ποσοστό που τους αναλογεί στο προϋπολογισμό τους.

Αυτοί που θα απομείνουν να πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη είναι τα συνήθη υποζύγια, οι δημότες!!!

Η δήθεν βελτιώσεις της διάταξης της τελευταίας στιγμής για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, δεν τροποποιούν την κεντρική λογική του άρθρου 13 που δεν είναι άλλη από το να απαλλάξει από τα «βαρίδια» τους μεγαλοεπενδυτές μετακυλώντας για μία ακόμη φορά το βάρος στους βιοπαλαιστές της καθημερινότητας.»

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!