ΠΟΕ-ΟΤΑ: Παράνομη η απόφαση του δημάρχου Αλίμου για τους παιδικούς σταθμούς

Ως παράνομη και καταχρηστική χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την απόφαση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, να καταργήσει τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τις παύσεις εργασίας που προβλέπει τον μήνα Αύγουστο για παιδιά και εργαζόμενους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ.

Μόνο ως προκλητική και εξοργιστική μπορεί να θεωρηθεί η απροκάλυπτη προσπάθεια του Δημάρχου Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη να καταργήσει με απόφασή του τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τις παύσεις εργασίας που προβλέπει τον μήνα Αύγουστο για παιδιά και εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος Αλίμου, νομικός στο επάγγελμα, παραφράζοντας με καταφανώς με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο την παρ. 2 του άρθρου 10 της Π.Ν.Π. (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 55/11-3-2020), που αφορούσε στη μεταφορά προσωπικού υπηρεσιών που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού (COVID-19), εξέδωσε την υπ΄ αριθμ.: 878/2020 Απόφαση με την οποία αναθέτει στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών καθήκοντα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου κατά τον μήνα Αύγουστο.

Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Κονδύλης πως σήμερα δεν υφίσταται αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών. Εξοργίζει, παρανομώντας όχι μόνο τους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου, αλλά το σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δεν θα επιτρέψει ο κ. Κονδύλης με τις ενέργειες του να λειτουργήσει ως «λαγός» όσων μεθοδεύουν την κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων παιδιών και εργαζομένων.

Η Ομοσπονδία καλύπτει συνδικαλιστικά τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και καλεί το σύνολο των εργαζομένων των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Αλίμου, με μαζική ανυπακοή, να απέχουν από κάθε ενέργεια εφαρμογής και νομιμοποίησης της παράνομης και καταχρηστικής απόφασης του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη. Η απόφαση αυτή θα προσβληθεί  νομικά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.

Αναμένουμε και απαιτούμε την άμεση παρέμβαση και καταδίκη της παράνομης αυτής απόφασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Είναι ευκαιρία το Υπουργείο Εσωτερικών να αποδείξει πως οι καταχρηστικές και παράνομες ενέργειες αιρετών για τις οποίες πολλές φορές έχουμε εγγράφως ενημερώσει τον ίδιο τον Υπουργό, ζητώντας την παρέμβασή του, δεν τυγχάνουν Διοικητικής και Πολιτικής «ΑΣΥΛΙΑΣ»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!