«Πυρά» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΥΔΜΗΔ για την "απειλητική" εγκύκλιο για την αξιολόγηση - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

«Πυρά» ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά ΥΔΜΗΔ για την “απειλητική” εγκύκλιο για την αξιολόγηση

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ «κατακεραυνώνει» σε ανακοίνωσή της τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Στεφάνου για τη στάση που τηρεί μετά την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στην «κόντρα» Υπουργείου – ΑΔΕΔΥ. Αφορμή η εγκύκλιος του κ. Στεφάνου που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Με την υπ’ αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.32/615/οικ.17635/15-7-2014  εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Στεφάνου, κατά πρωτοφανή υπέρβαση της υπ. αριθμ.: 2395/2014 δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διαδικασία Εργατικών Διαφόρων, την οποία αγνοεί επιδεκτικά, ο κύριος Γενικός εντείνει το κλίμα τρομοκρατίας κατά των εργαζομένων, προσπαθώντας με μία νέα αντιδημοκρατική εκτροπή, να επιτύχει την εφαρμογή των αντισυνταγματικών διατάξεων του Π.Δ. 318/1992, όπως τροποποιήθηκαν με το Νόμο 4250/2014, αναφορικά με την αξιολόγηση των Δημοτικών Υπαλλήλων, μιας «αξιολόγησης» που στοχεύει μόνο στη δημιουργία μιας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης δεξαμενής διαθέσιμων και προς απόλυση εργαζομένων.

Ο κύριος Γενικός Γραμματέας προσπαθεί μάταια να εμφανίσει το Δημόσιο ως νικητή στην ως άνω δικαστική διαδικασία, την οποία το ίδιο το Υπουργείο προκάλεσε, ενώ στην πραγματικότητα θα όφειλε να αναγνωρίσει την ήττα του και να αναμείνει την έκδοση αφενός της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την αίτηση αναστολής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και την αίτηση ακύρωσης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και αφετέρου την απόφαση του Εφετείου, στο όποιο προσφεύγει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το ζήτημα της απεργίας.

Υπενθυμίζουμε στον κύριο Γενικό Γραμματέα ότι η προσπάθεια του να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους είναι παντελώς έωλη νομικά, δεδομένου ότι οι πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων δεν είναι εκτελεστές ενώ το τεκμήριο της νομιμότητας κάθε απεργίας, κατά την πάγια νομολογία του Αρείου Πάγου, εκτείνεται μέχρι τη τελεσιδικία της απόφασης (βλ. Ολ.Α.Π. 27/2004).

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να τρομοκρατηθεί. Η αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στην οποία συμμετέχει δυναμικά και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., συνεχίζεται κανονικά και μετά την υπ’ αριθμ.: 2395/2014 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απέρριψε τα περισσότερα αιτήματα του Δημοσίου. Δεν συμμετέχουμε, δεν συνεργούμε, δεν προωθούμε καμία διαδικασία που σχετίζεται με αυτή την «αξιολόγηση» που έχει στόχο την ανθρωποφαγία, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις”.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!