ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απολύσεις ή κούρεμα καταθέσεων το νέο δίλημμα της τρόικας

Οι καθησυχαστικές δηλώνεις των κυβερνώντων της Ελλάδας «ότι δεν θα “κουρευτούν” οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι μόνο για αφελείς και υποταγμένους», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με αφορμή το “κούρεμα” των καταθέσεων στην Κύπρο. Είναι ξεκάθαρο, συνεχίζει, «πως με την έλευση της τρόικας στη χώρα μας πλέον αναμένουμε τον νέο εκβιασμό τους… “ή υλοποιείται τις χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο ή θα κουρέψουμε και τις καταθέσεις των Ελλήνων” και τότε οι σωτήρες της ελληνικής κοινωνίας για το καλό της χώρας θα υποχωρήσουν… μετά από “σκληρές” διαπραγματεύσεις!!!».

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους κύπριους δημοτικούς υπαλλήλους

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει «την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους κύπριους εργαζόμενους για την επίθεση που δέχονται και αυτοί από την τρόικα, δήθεν για την σωτηρία της κυπριακής οικονομίας». Επιρρίπτει «τεράστιες ευθύνες» στην ελληνική τρικομματική συγκυβέρνηση, καθώς «μετά το “όχι” της κυπριακής βουλής και όλο αυτό το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δε βρήκε να πει ούτε μια λέξη υποστήριξης στον κυπριακό λαό, ο οποίος και αυτός, όπως ο ελληνικός, δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση εκβιασμών και αποφάσεων που οδηγούν τη χώρα σε καταστροφή»

«Για άλλη μια φορά οι ισχυροί της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξαν τις πραγματικές προθέσεις τους και οδηγούν τον κυπριακό λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και τη χώρα υποταγμένη και εκβιασμένη», υπογραμμίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Κάλεσμα για κοινό αγώνα κατά των μνημονίων

Στέλνει, δε, «μήνυμα αγωνιστικής ενότητας και αλληλεγγύης στους συναδέλφους της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ» και τους καλεί «σε κοινό αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και την Κύπρο για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικας. Έναν αγώνα επίπονο και επίμονο για τη σωτηρία των λαών».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!