Περισσότερο φως στη Λάρισα (φωτο)

Ένα από πιο συχνά «παράπονα στο δήμαρχο» στη Λάρισα αφορά το θέμα του φωτισμού. Μάλιστα, πολλές από τις καταγγελίες πολιτών που φτάνουν καθημερινά στο δημαρχείο της πόλης έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τι αφορούν: Συνήθως, το γεγονός ότι η πόλη έχει από ελάχιστο έως καθόλου φωτισμό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της, με αποτέλεσμα εκτός από την άσχημη εικόνα της, να δημιουργείται ανασφάλεια στους δημότες.

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες καταγγελίες, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο φώτα σε πολλές περιοχές της Λάρισας να παραμένουν αναμμένα και το πρωί. Δηλαδή και σπατάλη πόρων και υποφωτισμένη ή καθόλου φωτισμένη πόλη!

Απ. Καλογιάννης: Η (προεκλογική) δέσμευση & η υλοποίησή της

Την κατάσταση αυτή διαπίστωσε η σημερινή δημοτική Αρχή του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη και, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά, προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού, ώστε η Λάρισα και να εξοικονομήσει πόρους και να γίνει μία πόλη με φως.

Συγκεκριμένα, τους αμέσως επόμενους μήνες ο δήμος Λαρισαίων πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση 3.723 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED.

Τα νέα φωτιστικά θα εγκατασταθούν παντού: Σε δρόμους, πλατείες, άλση και γενικότερα σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους που υπάγονται στην αρμοδιότητα του δήμου Λάρισας.

Παράλληλα θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας και Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης, ώστε να είναι δυνατή η απομακρυσμένη διαχείριση του νέου δημοτικού φωτισμού και να προλαμβάνονται ή να αποκαθίστανται άμεσα οι όποιες βλάβες στο δίκτυο.

Τα οφέλη για το δήμο Λαρισαίων

Με το συγκεκριμένο έργο ο δήμος Λαρισαίων μπαίνει στη λίστα με τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που έχουν ήδη προχωρήσει ή πρόκειται άμεσα να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη και τους δημότες.  Συγκεκριμένα, με την αντικατάσταση 3.723 συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με «έξυπνα» τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά, σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED:

-Η (εγγυημένη) εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει στο 76%.

-Η, επίσης, εγγυημένη μείωση ενεργειακού αποτυπώματος αναμένεται να ανέλθει σε 2.300,50 τόνους CO2/έτος.

-Ενισχύεται το αίσθήμα ασφάλειας των πολιτών, καθώς το άπλετο φως των σύγχρονων φωτιστικών LED, θα φτάσει ακόμη και την πιο απόμερη γωνιά του δήμου.

-Αναβαθμίζεται αισθητικά η πόλη, με θετικές επιπτώσεις στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της.

Ποιος θα υλοποιήσει το έργο

Να σημειωθεί ότι, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρεία GlobiLED, η οποία ξεκινά άμεσα την υλοποίησή του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΛΛΑΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΦΩΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]