ΠΕΔΚΜ: Ένας στους 8 εκτός του «Βοήθεια» δε θα έχει… φροντίδα κατ’ οίκον

Στην καταγγελία ότι οι 70.000 από τους 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», δηλαδή οι 7 στους 8, θα μείνουν εκτός της διάδοχης κατάστασης, του προγράμματος «Φροντίδα κατ’ οίκον», αλλά και 3.740 εργαζόμενοι στο δρόμο, προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, με αφορμή τις ανακοινώσεις της διοίκησης του ΙΚΑ για τους δικαιούχους του νέου προγράμματος.

Όπως είπε, με βάση την προκήρυξη του ΙΚΑ στο πρόγραμμα μπορούν πλέον να ενταχθούν μόνο άτομα που έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, είναι άνω των 78 ετών και δεν έχουν εισόδημα πάνω από 7.715 ευρώ ετησίως. «Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τα 80.000 άτομα που σήμερα είναι ενταγμένα στο «Βοήθεια στο σπίτι» θα αποκλειστούν περίπου τα 70.000! Επίσης ένα πρόγραμμα καταξιωμένο στη συνείδηση της κοινωνίας για την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του κινδυνεύει να απαξιωθεί ενώ κινδυνεύουν να περάσουν στην ανεργία οι 3.740 εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι»».

Ο Σ. Δανιηλίδης συγκάλεσε σύσκεψη των δημάρχων των δήμων-μελών της ΠΕΔΚΜ, αντιδημάρχων Κοινωνικής Πολιτικής, προέδρων Νομικών Προσώπων, προέδρων Δημοτικών Επιχειρήσεων και των υπευθύνων κοινωνικών λειτουργών για το πρόγραμμα σε κάθε δήμο προκειμένου να συζητηθεί η συνέχιση του προγράμματος. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και ώρα 3 μ.μ. στα γραφεία της ΠΕΔΚΜ.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!