ΠΕΔΑ: Ποιοι θα είναι υποψήφιοι-Δυο από ΝΔ-Τι δηλώνουν στην aftodioikisi.gr

Στις πέντε έχουν φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr οι υποψηφιότητες για την μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην παράταξη της ΝΔ, καθώς οι «γαλάζιοι» εκλεγμένοι δήμαρχοι είναι άνω των 40 (στους συνολικά 66). Με δηλώσεις τους στην aftodioikisi.gr, κατά το «μοντέλο» της ΚΕΔΕ, δύο «γαλάζιοι» δήμαρχοι ανακοινώνουν την υποψηφιότητές τους για την ΚΕΔΕ: Πρόκειται για τον δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και τον δήμαρχο Γαλατσίου Γιώργο Μαρκόπουλο:

Kατεβαίνω υποψήφιος στην ΠΕΔΑ. Γι’ αυτό το λόγο αναλαμβάνω συντονιστής ενός συνδυασμού του οποίου οι αρχές θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Καλώ όλους τους αυτοδιοικητικούς ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης να έρθουν μαζί μας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντέλλος στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος των 3Β έχει πάρει το πράσινο φως από την ηγεσία της ΝΔ χωρίς, ωστόσο, να κατεβαίνει ως κομματικός υποψήφιος. «Κάποιος που στηρίζει ή στηρίζεται από ένα κόμμα δεν σημαίνει ότι γίνεται υποχείριο του», τονίζει χαρακτηριστικά σε συνομιλητές του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κωνσταντέλλος έχει ως βασικές προτεραιότητές του τα παρακάτω θέματα:

-Διαχείριση απορριμμάτων

-Καταστατική θέση αιρετών

-Επανακαθορισμός -επαναπροσδιορισμός του μοντέλου αυτοδιοίκησης που επιθυμούμε για τα επόμενα 50 χρόνια.

Γ. Μαρκόπουλος: Μεγάλη χαρά για Κωνσταντέλλο. Θα είμαι υποψήφιος

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που κατεβαίνει και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος υποψήφιος Πρόεδρος στην ΠΕΔΑ. Έτσι οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αττικής θα έχουν περισσότερες επιλογές. Σε ότι με αφορά θα είμαι υποψήφιος για την ΠΕΔΑ», δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Μαρκόπουλος όσο και ο κ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, σκεφτόταν να αποσυρθεί από την κούρσα αλλά επανέκαμψε δριμύτερος με την άτυπη στήριξη και της Πειραιώς, έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με «γαλάζιους» και μη δημάρχους και επικεφαλής αντιπολίτευσης στην Αττική.

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Ισχυρή υποψηφιότητα εμφανίζεται και ο προερχόμενος από την Κεντροαριστερα δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη και σημερινός πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και προσδοκά στήριξη τόσο από δημάρχους που προέρχονται από την κεντροαριστερά-αριστερά όσο και από μετριοπαθείς δεξιούς αιρετούς.

Έτερη υποψηφιότητα είναι αυτή του δημάρχου Νέας Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος έχει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ αλλά, όπως και ο Γ. Ιωακειμίδης, επιδιώκει στήριξη από αιρετούς πέραν της κόμματός του. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς στοχεύουν στο ίδιο κοινό, έχει πέσει στο τραπέζι πρόταση για κοινή κάθοδος των δύο (Ιωακειμίδη-Τζουλάκη) και αντίστοιχα κοινή υποψηφιότητα του Π. Γερουλάνου με τον δήμαρχο Νίκαιας Ρέντη στην ΚΕΔΕ.

Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαθέτει μικρές δυνάμεις, δεν έχει αποφασισθεί ποιος θα είναι ο υποψήφιος ανάμεσα στους δημάρχους Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και Βύρωνα Άκη Κατωπόδη.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ, ΠΕΔΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!