ΠΕΔΑ: Όλοι οι υποψήφιοι -Φαβορί και προγνωστικά

Με οκτώ υποψηφιότητες συνέρχεται σήμερα στις 2.30 μμ στο Σεράφειο κολυμβητήριο η 300μελής Γενική Συνέλευση της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της χώρας, αυτής της Αττικής (ΠΕΔΑ). Στόχος είναι να εκλεγεί το 25μελές ΔΣ της Ένωσης το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο τον γραμματέα και τα υπόλοιπα δύο μέλη της πενταμελούς Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ).

Οι υποψήφιοι και τα προγνωστικά

Υποψήφιοι είναι:

-Από την πλευρά της ΝΔ με ενιαίο ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, με τη συμφωνία να προβλέπει ότι όποιος πάρει περισσότερες ψήφους θα είναι και ο υποψήφιος νέος πρόεδρος εκ μέρους της παράταξης. Από την Πειραιώς εκτιμούν ότι έχουν σίγουρα περισσότερα από 151 μέλη στη ΓΣ, άρα και την απόλυτη πλειοψηφία που μπορεί να αποτυπωθεί σε 13 έως 15 μέλη στο νέο ΔΣ. Μεγάλη μάχη, ωστόσο, δίνεται και στο εσωτερικό της παράταξης μεταξύ Κωνσταντέλλου και Μαρκόπουλου. Κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα κρατήσει στη σημερινή ψηφοφορία ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος, αν και στην ΚΕΔΕ έχει ταχθεί υπέρ του δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, στην ΠΕΔΑ δεν έχει πάρει θέση με την φημολογία να φουντώνει το τελευταίο διάστημα για στήριξη του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

-Με ανεξάρτητο Κεντροαριστερό ψηφοδέλτιο κατεβαίνει ο δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος έχει στόχο να εκλέξει οκτώ μέλη στο νέο ΔΣ. Από την παράταξη Ιωακειμίδη υπάρχει η εκτίμηση ότι το «ταβάνι» του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου είναι τα 11-12 μέλη του ΔΣ, και ως εκ τούτου θεωρείται ότι με την συνεργασία των άλλων παρατάξεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ), ότι μπορεί ο δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη να συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ΠΕΔΑ.

-Ο δήμαρχος Βύρωνας Άκης Κατωπόδης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει στόχο τις 2-3 έδρες.

-Ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης από το ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έχει, επίσης,  στόχο, 2-3 έδρες.

-Ψηφοδέλτιο χωρίς επικεφαλής κατεβάζει και η Λαϊκή Συσπείρωση η οποία έχει ως στόχος 2 έδρες στο νέο ΔΣ.

-Ψηφοδέλτιο κατεβάζει και η ΛΑΕ

-Ψηφοδέλτιο κατεβάζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

-Τέλος ανεξάρτητος υποψήφιος είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Βασίλης Καπερνάρος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΠΕΔΑ, ΦΑΒΟΡΙ, ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!