Πάτρα: Παραδόθηκε η μελέτη για τον Προαστιακό

Στα χέρια του προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου, παραδόθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, η μελέτη για την επέκταση του Προαστιακού προς νότο, δηλαδή από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πατρέων για λογαριασμό του ΟΣΕ.

Στην συνάντηση, που έγινε σήμερα το πρωί στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχαν εκτός από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρά, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΣΕ κ. Παναγιώτης  Θεοφανόπουλος ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, μηχανικοί του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ από πλευράς Δήμου, συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Λοτσάρης και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Δημήτρης Σαρδελιάνος. Στην συνάντηση παρέστη και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Η μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ περιλαμβάνει την δημιουργία 11 σύγχρονων στάσεων με αποβάθρες, στέγαστρα, και φωτισμό στις θέσεις: Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Ανδρέα, ΔΕΥΑΠ, Ανθείας, Ιτιές, Παραλία, Τσαούση, Βραχνέικα, Τσουκαλέικα, Καμίνια, Αλισσός και Κάτω Αχαΐα.

Ο Δήμος είχε δεσμευτεί να συντάξει την μελέτη παράλληλα με αυτή που συνέταξε ο ΟΣΕ για την συντήρηση της γραμμής και τον εκσυγχρονισμό των αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ. Οι προδιαγραφές των μελετών είναι τέτοιες ώστε μετά την υλοποίηση του έργου θα είναι δυνατόν να εκτελούνται δρομολόγια του προαστιακού από τον Αγ. Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα σε 30 λεπτά.

 

 

 

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΕΛΕΤΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ


Αφήστε μια απάντηση