Πάτρα: Υποχρεωτική επαναπρόσληψη εργαζομένου σε πολυκατάστημα

Σε επαναπρόσληψη εργαζομένου, τον οποίο είχε απολύσει τον περασμένο Φεβρουάριο, υποχρεώνει δικαστήριο της Πάτρας πολυκατάστημα μεγάλης αλυσίδας ξένων συμφερόντων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο υπάλληλος έχασε τη δουλειά του γιατί βγήκε από τον εργασιακό χώρο και κάπνισε ενώ εκείνο τον καιρό είχε θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του σωματείου εργαζομένων Praktiker Πάτρας, στις οποίες βγήκε αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης. Αν και ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει ποινή αργίας έως 10 ημέρες και παρά το γεγονός ότι σε παλαιότερη ανάλογη ανάλογη περίπτωση άλλου συναδέλφου του, είχε επιβληθεί γραπτή επίπληξη, ο εν λόγω υπάλληλος απολύθηκε.

Στο δικαστήριο έγινε γνωστό ότι ο εργαζόμενος, που ήταν στην εταιρία από τον Ιανουάριο του 2002, έχει τετραπληγικούς γονείς που συντηρεί και αδερφό άνεργο και αποφασίστηκε να επιστρέψει στη θέση του μέχρι την κύρια δίκη, που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2014. Μάλιστα ορίστηκε και ασφαλιστική δικλείδα, καθώς σε περίπτωση που η εταιρία δεν συμμορφωθεί, θα υποχρεωθεί να του καταβάλει 200 ευρώ ανά ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δευτέρα (25/11) ο εργαζόμενος πήγε στο κατάστημα αλλά η διεύθυνση δεν του επέτρεψε να δουλέψει, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε έγκριση από το κεντρικό γραφείο της Αθήνας.

Πληροφορίες από patrisnews.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΤΡΑ, ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ, ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!