Πατούλης σε Πετρόπουλο: Συμπεριλαμβάνονται αιρετοί – συνταξιούχοι στο Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας;

Αίτημα να διευκρινιστεί αν στις διατάξεις του νόμου του Ν.4387/2016 σχετικά με το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται ή όχι,  οι αιρετοί – συνταξιούχοι κατέθεσε με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προς  Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α.  Πετρόπουλο.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης επισημαίνει:

Με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν.4387/2016 προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: «1. Στους εξ’ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Δημοσίου, και όλων των φορέων, ταμείων, κλάδων ή λογαριασμών που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60% για όσο χρόνο απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή δραστηριότητα …..»

«2. Ειδικά, στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι της παρ. 1 αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν δραστηριότητα σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης η καταβολή της σύνταξης ή των συντάξεών τους κυρίων ή επικουρικών αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας ή των υπηρεσιών τους ή της δραστηριότητας τους.».

«3. Τα ανωτέρω έχουν εφαρμογή και στα πρόσωπα της παρ.2 του άρθρου 2 του Ν.3833/2010».

«6. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή για όσους θα αναλάβουν εργασία ή θα αυτοαπασχοληθούν, γενικά, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και εντεύθεν…. Ειδικά, για τα πρόσωπα που ανέλαβαν εργασία ή αυτοαπασχόληση πριν τη δημοσίευση του παρόντος νόμου διατηρούνται σε ισχύ και εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 36 του Ν.2676/1999, όπως αντικαταστάθηκε με το Ν.3863/2010 και ισχύει μέχρι την ημερομηνία έναρξης του παρόντος….»

Κατόπιν των ανωτέρω διατάξεων και επειδή στην υπηρεσία μας έχουν αποσταλεί πολλά ερωτήματα από αιρετούς – συνταξιούχους οι οποίοι έχουν αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβουν αξίωμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρετούν, παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε ότι στην ανωτέρω ρύθμιση ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται και οι αιρετοί – συνταξιούχοι.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΕΔΕ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!