Πατούλης: Πολλοί Επίτροποι αρνούνται την πληρωμή συμβασιούχων -Να βρεθεί λύση

Άρνηση πολλών Επιτροπών να υπογράψουν εντάλματα πληρωμής συμβασιούχων με το επιχείρημα ότι ο νόμος για την ανανέωση των συμβάσεων είναι αντισυνταγματικός, διαπιστώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και καλεί την κυβερνηση να δώσει λύση στο αδιέξοδο. Παράλληλα ο κ. Πατούλης καλύπτει τους, τέσσερις αιρετούς που αρνούνται να υπογράψουν τις παρατάσεις συμβάσεων, λέγοντας ότι «αδυνατούν να καλύψουν το οικονομικό κόστος που προκύπτει» και ότι «η λύση δεν είναι να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη, αλλά όπως και στην περίπτωση των εργαζομένων στις περιφέρειες, η Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τα αναγκαία ποσά μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού από την πρώτη στιγμή έχει πράξει το καθήκον της ανανεώνοντας τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα. Οι δικαιολογίες της Κυβέρνησης, η οποία επιχείρησε από την αρχή να επιρρίψει ευθύνες στους δημάρχους, κατέρρευσαν. Παρά την ανανέωση των συμβάσεων οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο καθώς οι Επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής τους. Καλούμε την Κυβέρνηση και τους συναρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους», τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα, ο Γ. Πατούλης υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι «οι μάσκες έπεσαν» και συμπληρώνει  πως για τη σημερινή αδιέξοδη κατάσταση την ευθύνη φέρει καθαρά η Κυβέρνηση.

«Οι δήμαρχοι της χώρας έχουμε αποδείξει με τις πράξεις και τις αποφάσεις μας ότι δεν επιθυμούμε να παίζουμε παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων», σημειώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και προσθέτει: «Καλούμε τη Κυβέρνηση να υλοποιήσει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πληρωμή τους».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΠΛΗΡΩΜΗ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΛΥΣΗ, ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ, ΑΡΝΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!