Πατούλης: Περισσότεροι εσωτερικοί και λιγότεροι εξωτερικοί έλεγχοι στους Δήμους

Τη θέση ότι η καθιέρωση μηχανισμών Εσωτερικού Ελέγχου στις υπηρεσίες των δήμων μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της πρόληψης και της διαφάνειας, διατύπωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος.

Όπως υπογράμμισε είναι κομβικής σημασίας η ανάπτυξη μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου καθώς με τον τρόπο αυτό οι δήμοι θα μπορούν να θωρακίσουν τις υπηρεσίες και τις δράσεις τους προκειμένου να εξαλειφτούν φαινόμενα παρατυπιών και αδιαφανών διαδικασιών.

Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι η ανάπτυξη τέτοιου είδους μηχανισμών οι οποίοι θα είναι πιστοποιημένοι, θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση των εξωτερικών ελέγχων στους δήμους.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η διαφάνεια μέσω των εσωτερικών ελέγχων μπορεί να επιταχύνει την υλοποίηση του έργου μας. Η υλοποίηση ενός τέτοιου στόχου μπορεί να λειτουργήσει ως κεντρικό αντίβαρο προκειμένου να περιοριστούν οι μηχανισμοί εξωτερικού ελέγχου. Βρισκόμαστε στην ίδια όχθη με  το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος και μέσα από τους διαφορετικούς ρόλους μας μπορούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα στο περιορισμό της διαφθοράς».

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδος κ. Βέρρα Μαρμαλίδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέφρασε την ικανοποίηση της από την ανταπόκριση του Προέδρου και υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό που οι δήμοι βλέπουν θετικά την ανάπτυξη τέτοιου είδους μηχανισμών.

Στη συνέχεια η κ. Μαρμαλίδου προσκάλεσε ως ομιλητή το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στο συνέδριο που Οργανώνει το Ινστιτούτο στην Αθήνα στις 20/10/2017.

Στη συνάντηση με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, εκτός από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου Β.  Μαρμαλίδου, συμμετείχε ο κ. Δ. Στάβαρης μέλος του Δ.Σ. υπεύθυνος εκπαίδευσης και Δημοσίων Σχέσεων, καθώς και η Ε. Κόκκα Διοικητική Διευθύντρια του Ινστιτούτου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!