Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Δημαρχείο Παπάγου -Χολαργού

 Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, με αίτημα να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς, θα πραγματοποιήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παπάγου – Χολαργού, τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, στις 14.00. Καταγγέλλει τον αποκλεισμό δεκάδων βρεφών από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μία χρονιά και στο Δήμο μας με απόφαση της Δημοτικής Αρχής δεκάδες βρέφη από 6 – 24 μηνών αποκλείονται από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς γιατί δεν έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλοι χώροι. Επιπλέον για να συγκαλύψει το πρόβλημα η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους γονείς αυτών των βρεφών να μην κάνουν καν αιτήσεις εγγραφής και έτσι δεν φαίνεται πουθενά ότι αυτά τα παιδιά μένουν έξω από τους δημοτικούς σταθμούς.

Για άλλη μία χρονιά από τα υπόλοιπα παιδιά ηλικίας άνω των 24 μηνών που έκαναν φέτος νέες αιτήσεις μένουν εκτός των δημοτικών σταθμών 140 παιδιά και η Δημοτική Αρχή σιωπά συγκαλύπτοντας το πρόβλημα. Από τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΔΟΚΜΕΠΑ είχαμε 285 νέες αιτήσεις και ανακοινώθηκαν σήμερα 147 εγγραφές.

Για άλλη μία χρονιά αυτοί οι γονείς μαθαίνουν από το site του ΔΟΚΜΕΠΑ αν γίνεται δεκτό το παιδί τους στον παιδικό σταθμό την παραμονή της προβλεπόμενης έναρξης λειτουργίας των σταθμών.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν αντιπαλεύει αυτήν την κατάσταση, αλλά διευκολύνει και στηρίζει τις κυβερνήσεις που δίνουν ψίχουλα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους παιδικούς σταθμούς, με συνέπεια αυτοί να μην έχουν μόνιμο προσωπικό και υποδομές για να καλύψουν όλες τις ανάγκες και η λειψή λειτουργία τους να στηρίζεται σε προγράμματα ΕΣΠΑ και στα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς.

Αυτή η κατάσταση είναι απόρροια των γενικότερων πολιτικών τις οποίες εφαρμόζουν οι διαδοχικές κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές που ευθυγραμμίζονται με αυτές τις πολιτικές. Είναι μέρος της επίθεσης εναντίον των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, της επίθεσης εναντίον των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και των κοινωνικών κατακτήσεων. Η περιβόητη ανάπτυξη την οποία ευαγγελίζονται δεν είναι παρά ανάπτυξη για το κεφάλαιο και τα επιχειρηματικά συμφέροντα και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί παρά μόνο σε βάρος των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών παροχών. Η άρνηση της παροχής δημόσιας και δωρεάν βρεφονηπιακής φροντίδας για όλα τα βρέφη και τα νήπια από την ηλικία των 6 μηνών είναι μια πτυχή αυτής της γενικότερης επίθεσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Παπάγου – Χολαργού θα πραγματοποιήσει Παράσταση Διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ώρα 14.00 στο δημαρχείο και ζητά συνάντηση με τη διοίκηση του Δήμου και του ΔΟΚΜΕΠΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

  • Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Δωρεάν δημόσια σύγχρονη προσχολική αγωγή.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!