Παράνομη χωματερή στον Δήμο Αβδήρων (φωτο)

Παράνομη χωματερή λειτουργεί αυθαίρετα σε κοινόχρηστη έκταση στον Πετεινό του Δήμου Αβδήρων Ξάνθης, ελάχιστα μόλις μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια του οικισμού.

Σκουπίδια οικιακής χρήσης, οικοδομικά μπάζα, κλαδιά από ελιές, έπιπλα, ακόμη και κομμάτια ασφάλτου, συναντά κανείς στη χωματερή, ενώ εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για τους κατοίκους της περιοχής, με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για κάποια νομίμως λειτουργούσα χωματερή, η οποία να πληροί τις προβλεπόμενες προδιαγραφές.

Η παράνομη χωματερή λειτουργεί εδώ και καιρό, ενώ τελευταία εξαπλώνεται. Ακόμη, στην περιοχή εντοπίζεται σημείο υδροληψίας, στο οποίο, επίσης, παρατηρείται κατά διαστήματα αυθαίρετη εναπόθεση υπολειμμάτων και συσκευασιών αγροτικής χρήσης.

Ο δήμος τοποθέτησε προειδοποιητική πινακίδα, με την οποία ζητείται από τους πολίτες να μην εναποθέτουν στην περιοχή απορρίμματα, ενώ υπάρχουν και τρία κουτιά απορριμμάτων, στα οποία συνήθως τοποθετούνται μπάζα, που, όμως και πάλι δεν λύνουν το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι, κατά διαστήματα, στην εν λόγω περιοχή έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές, με τα σκουπίδια να τυλίγονται σε φλόγες, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον και τους κατοίκους.

Πηγή: Thrakitoday.com

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ


Αφήστε μια απάντηση