Παχατουρίδης: Δεν αλλάζει τίποτα στο σχεδιασμό μου για την Περιφέρεια

Αποφασισμένος να συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του χώρου της Αυτοδιοίκησης, δηλώνει ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του,  διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν αλλάζει τίποτα στους σχεδιασμούς  του», μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, για παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παχατουρίδης, θα παραμείνει στον Αυτοδιοικητικό χώρο, είτε ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, είτε διεκδικώντας εκ νέου το δημαρχιακό θώκο του Περιστερίου.

Έγκυρες πηγές, σημειώνουν ότι ο Αν. Παχατουρίδης, «θεωρεί ότι το θέμα με το πόθεν έσχες του, έχει να κάνει με την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια». Δεν είναι τυχαίο ότι ο δήμαρχος Περιστερίου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «γνωστούς και άγνωστους κύκλους» που ανακινούν το θέμα. 

Πάντως οι τελικές αποφάσεις του δημάρχου σχετικά με το αξίωμα που θα διεκδικήσει στις επόμενες εκλογές, αναμένεται να ληφθούν εντός του Οκτωβρίου.

Σε ότι αφορά το μέρος της δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παχατουρίδης, επικαλείται σχετική γνωμοδότηση του Εισαγγελέα που είναι μέλος που συμμετέχει στο συμβούλιο Εφετών, υποστηρίζοντας ότι εντός της εισήγησης του, αναφέρει ότι «όλα έγιναν νόμιμα» και ζητά  «να απαλλαγεί» ο δήμαρχος Περιστερίου.

«Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος, μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του, ο Αν. Παχατουρίδης.

Πάντως αυτοδιοικητικές πηγές, τονίζουν ότι «δεν τίθεται θέμα έκπτωσης από τη θέση του δημάρχου» και προσθέτουν ότι η δικάσιμος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, έχει οριστεί για τον Ιούλιο του 2019, χρόνο μεταγενέστερο από την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, ΔΙΚΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!