Π.Αττικής: Στα άκρα η κόντρα Πατούλη-Μεθενίτη για σπατάλες ΚΕΔΕ & εισαγγελείς (βίντεο)

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του Γιώργου Πατούλη με τον απερχόμενο δήμαρχο Μαρκόπουλου, με τον τελευταίο να εξαπολύει σοβαρές καταγγελίες για σπατάλες στην ΚΕΔΕ, οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και ζητεί εμμέσως την παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα.

Ο κ. Σωτήρης Μεθενίτης θεωρεί σίγουρο σε περίπτωση που η υπόθεση πάει στον Εισαγγελέα πριν τον Μάιο θα βγει παραπεμπτικό βούλευμα στη Δικαιοσύνη, το οποίο θα εμποδίσει τη συμμετοχή του κ. Πατούλη στις εκλογές.

Στο στόχαστρο Μεθενίτη το ζεύγος Πατούλη 

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στην πρώτη του παρέμβαση ο κ. Μεθενίτης κατηγόρησε τον απερχόμενο Δήμαρχο Αμαρουσίου ότι «λόγω των οικονομικών ελέγχων (τωρινών και επόμενων) στο Μαρούσι (ειδικά στις Δημοτικές Επιχειρήσεις), θέλει να επηρεάζει αποφασιστικά, την τωρινή κατάσταση (σ.σ. στον Δήμο), αλλά και τις μελλοντικές εξελίξεις» και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο «θέλει οπωσδήποτε, ο νέος Δήμαρχος, να ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ από τους ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων, της κας Μαρίνας Πατούλη, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο εκλογικό σύστημα!»

Στη συνέχεια τόνισε στη γραπτή του δήλωση ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου επέτρεψε ουσιαστικά στη σύζυγό του να «κατέβει» για υποψήφια επειδή «ο κος ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ […] ΔΕΝ θα ήταν, χειραγωγήσιμος!»

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί από τον Πατούλη 

Ο κ. Πατούλης απάντησε στον κ. Μεθενίτη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «καλικάντζαρο» και «Φιλιππινέζα ενός αποτυχημένου Περιφερειάρχη», ζητώντας του να «κοιτάξει «τα του οίκου του». Να ασχοληθεί με το χάος που αφήνει «κληρονομιά» στη δημοτική παράταξη που τον ανέδειξε δήμαρχο, αλλά και στην πόλη που τον εμπιστεύθηκε». Στη συνέχεια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης σημείωσε ότι ο κ. Μεθενίτης «δεν νομιμοποιείται να κάνει υποδείξεις στη Νέα Δημοκρατία, όταν ο ίδιος επέλεξε να συμμετάσχει στην κρίσιμη για το μέλλον της Πατρίδας μας εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Μαΐου, ως υποψήφιος σε ψηφοδέλτιο, που υποστηρίζεται επίσημα από αντίπαλο κόμμα»

Στην αντεπίθεση ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου μετά τις δηλώσεις Πατούλη, πέρασε στην αντεπίθεση και έκανε σοβαρότατες καταγγελίες, μεταξύ των οποίων κι αυτή για «σπατάλη 8 εκατομμυρίων ευρώ» από τα ταμειακά διαθέσιμα της ΚΕΔΕ.

«Πόσα είναι τελικά σήμερα, τα ταμειακά διαθέσιμα της ΚΕΔΕ; Μήπως σπαταλήσες οκτώ (8) εκατομμύρια Ευρώ (!!) σε τέσσερα (4) χρόνια, κυρίως, σε ταξίδια στο εξωτερικό, πολυτελή Ξενοδοχεία, Δεξιώσεις σχετικών και μη, παρατρεχάμενων σου; Να ελέγξει ένας Οικονομικός Εισαγγελέας, τα σχετικά Τιμολόγια;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην γραπτή του δήλωση.

Μερικές ώρες μετά δημιούργησε και σχετικό video, το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο facebook (σχετικό απόσπασμα στο 11.50”).

Στο ίδιο video ο κ. Μεθενίτης αφήνει υπονοούμενα ότι τον σίγουρο για επόμενο Περιφερειάρχη, Ανδρέα Παχατουρίδη, του «υπέκλεψε» το χρίσμα (σχετικό απόσπασμα 18.50”).

Επιστολή Πατούλη προς την Αυγή

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης, απέστειλε επιστολή στην εφημερίδα «Αυγή», στην οποία αναφέρει:

Προς την ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών «Η ΑΥΓΗ»

Κύριε Διευθυντά,

Στο με αρ. 13360 φύλλο της εφημερίδας σας «Η ΑΥΓΗ», της 3.1.2019, με τίτλο «Εισαγγελέας για τον Γ. Πατούλη» και περαιτέρω «Εισαγγελέα για τον Γ. Πατούλη καλεί ο δήμαρχος Μαρκόπουλου», γίνεται εκτενής αναφορά των φευδέστατων και εξόχως συκοφαντικών ισχυρισμών και φαντασιώσεων, ενός υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Αττικής (Σ. Μεθενίτη) σε βάρος μου, επί των οποίων και αποκλειστικά για την ενημέρωσή σας και την ενημέρωση των αναγνωστών σας, θεωρώ αναγκαίο να σας γνωρίσω και συνοπτικά, ότι:

Κανένας οικονομικός ή άλλης μορφής έλεγχος, δεν διενεργείται στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ή/και στο Δήμο Αμαρουσίου.

Κάθε δαπάνη λειτουργίας της ΚΕΔΕ γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο (π.δ/γμα 75/2011), τον οποίο και απαρέγκλιτα, εφαρμόζουν οι Υπηρεσίες της.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκτελεί τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ασκεί τον οικονομικό έλεγχο στο σύνολο των πράξεων οικονομικής διαχείρισης και η κατ’ έτος έκθεσή του αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, η δε Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εγκρίνει κάθε χρόνο τα οικονομικά πεπραγμένα της, τα οποία ελέγχονται και από ορκωτούς λογιστές.

Δεν είχα καμία συμμετοχή, ούτε δε και γνώση – πλέον όσων δημοσιεύθηκαν στα ΜΜΕ – σχετικά με την εξέλιξη εκκρεμούς δικαστικής υπόθεσης του Δημάρχου Περιστερίου και αγαπητού φίλου μου, κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Στηρίζω απόλυτα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, την υποψηφιότητα του κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, για τον Δήμο Αμαρουσίου, όπως ήδη έχω δηλώσει.

Είναι προφανής η απέλπιδα προσπάθεια του προαναφερόμενου υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου Αττικής να καταστεί συνομιλητής μου, με συκοφαντικές σε βάρος μου αναφορές του και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού του στην αλήθεια και στην ευπρέπεια, ακόμη δε και προς το πρόσωπο του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ.κ. Νικολάου, σε βάρος – και – του οποίου εξαπέλυσε ιταμές ύβρεις του.

Είναι επίσης προφανές και ότι, καμία πλέον ενασχόλησή μου δεν θα αφορά σε τυχόν νέες συκοφαντικές αναφορές και φαντασιώσεις του προαναφερόμενου υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου, εφόσον, τυχόν, δεν τον ανακόψει – δεν τον «μαζέψει», ο συνυποψήφιός μου, για την Περιφέρεια Αττικής, αγαπητός κ. Γιάννης Σγουρός.

Αθήνα 3.1.2019

Με εκτίμηση

Γεώργιος Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ, ΚΕΔΕ, ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!