ΟΤΑ Θεσσαλονίκης: Συλλαλητήριο για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στους Δήμους και όχι μόνο σε κινητοποίηση την ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 και ώρα 6:30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Να βροντοφωνάξουμε «Μόνιμη και Σταθερή δουλειά για όλους, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου». Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους που βρέθηκαν στην ανεργία λόγω της προκήρυξης 3Κ, αλλά και σ’αυτούς που πέτυχαν. Σ’όλους αυτούς που με τις μαζικές κινητοποιήσεις μας κατάφεραν να μείνουν στη δουλειά πέρα από ένα 8μηνο. Λες και οι ανάγκες στη καθαριότητα είναι» πρόσκαιρες», γιαυτό διεκδικούμε πρόσληψη όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού και μετατροπή των συμβάσεων των υπολοίπων σε Αορίστου Χρόνου.
Καλούμε όσους εργάζονται για χρόνια στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι», στα ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών, στα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜΕΑ, στα ΚΗΦΗ. Υποτιμούν την νοημοσύνη μας λέγοντας μας ότι η μόνη λύση είναι η διενέργεια διαγωνισμού, επειδή τάχαδεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο. Απαιτούμε ΤΏΡΑ μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
Αντίστοιχα, καλούμε και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται χρόνια ως «προσωρινοί» και «ανακυκλώσιμοι» στους Δήμους με εργασιακές σχέσεις ομηρίας (γυμναστές, καθαρίστριες, μουσικοί κ.α ), τους συναδέλφους που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές των δήμων (υπνωτηρια, κέντρα ημέρας κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια κ.α)
Απευθυνόμαστε σε όσους εργάζονται στη κοινωφελή εργασία με συνθήκες γαλέρας και μισθούς πείνας. Δε πρέπει πια να ανεχθούμε αυτήν την απάνθρωπη λογική, που λέει ότι ο μισθός είναι 495 ευρώ και για όσους είναι κάτω των 25 ετών 427 ευρώ. Παλεύουμε για πλήρη εργασιακά δικαιώματα και μισθούς που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες
Και σαν να μην έφτανε τούτος ο εργασιακός «μεσαίωνας» που έχουμε να παλέψουμε, έρχεται και η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πετά έξω από την ομοσπονδία όλους τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας, μη εγγράφοντας τους, δίνοντάς τους έτσι την χαριστική βολή, αφήνοντάς τους έρμαια στις διαθέσεις των διοικήσεων των Δήμων. Δεν έχει πέρασε άλλωστε πολύς καιρός από τότε που στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ακύρωσαν εκπροσώπους του Συλλόγου μας, επειδή κάναμε το μέγα «έγκλημα» να ψηφίσουν και οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.
Συνάδελφοι
Αγωνιζόμαστε κόντρα στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που στόχο έχει το πετσόκομμα των εργασιακών, ασφαλιστικών, μισθολογικών δικαιωμάτων μας κι όλα αυτά με τις «ευλογίες» της ΕΕ.
Φυσικά και από κοντά και η πλειοψηφία των δημάρχων, που λειτουργεί στην ίδια λογική, καθώς απαξιώνει υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να εκχωρηθούν με μεγαλύτερη ευκολία στους επιχειρηματικούς ομίλους, που δεν διεκδικεί μόνιμο προσωπικό.. Αποτέλεσμα όλων αυτών η εντατικοποίηση της εργασίας, που έχει ως συνέπεια τα δεκάδες θανατηφόρα δυστυχήματα στους Δήμους.
ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ
ΌΛΟΙ μαζί, ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, έχουμε την υποχρέωση να βρεθούμε στο δρόμο του αγώνα. Να απαιτήσουμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σ όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΟΥΜΕ την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με τη συμμετοχή μας στην πανεργατική απεργία στις 14 Νοέμβρη στις 10:30πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΈΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 ΣΤΟ ΆΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ
Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΊ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΌΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΡΓΆΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΑ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΆΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΊΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΌ ΠΑΡΏΝ
ΜΑΣ ΘΈΛΟΥΝ ΔΙΕΣΠΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΜΑΣ ΘΈΛΟΥΝ ΟΜΉΡΟΥΣ, ΜΑΣ ΘΈΛΟΥΝ ΜΕ ΣΚΥΜΜΈΝΟ ΚΕΦΆΛΙ
ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΆΡΗ, ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΜΑΣ ΠΑΛΕΎΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΌΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ
ΖΗΤΆΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΉ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΎΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΊΣΤΟΥ ΧΡΌΝΟ

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!