ορκωμοσία-κασιδιάρη-κάνει-πίσω-ο-δούκ-1287344
ΔΗΜΟΙ | 27.12.2023 | 16:47

Ορκωμοσία Κασιδιάρη: Κάνει πίσω ο Δούκας – Όλο το παρασκήνιο

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεν θα ορκιστεί μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Αθηναίων, ο πρώην Χρυσαυγίτης και νεοναζί Ηλίας Κασιδιάρης. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, πραγματοποιείται η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου στη δημοτική αγορά της Κυψέλης.

Ο αρχικός σχεδιασμός του νέου δημάρχου ήταν στην συγκεκριμένη διαδικασία να λάβει μέρος και ο Κασιδιάρης. Ωστόσο οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν μεγάλες. Μάλιστα υπάρχει και αντιφασιστικό κάλεσμα για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το χώρο της δημοτικής αγοράς.

Μπροστά στον κίνδυνο η «καρδιά» του 6ου διαμερίσματος του δήμου της Αθήνας, η ιστορική Φωκίωνος Νέγρη, να μετατραπεί σε πεδίο «μάχης», ο Χ. Δούκας αναθεώρησε τον …εσφαλμένο αρχικό σχεδιασμό του και αποφάσισε να ορκίσει μόνο του, τον Κασιδιάρη την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο της Αθήνας και όχι Πέμπτη μαζί με τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς.

Η επιλογή του «προστατευμένου» χώρου του δημαρχείο, από τον Χ. Δούκα, αποτέλεσε μονόδρομο για το νέο δήμαρχο, αφού ήδη υπήρχαν επικρίσεις στο πρόσωπο του. Μάλιστα πολλοί από τους επικριτές του νέου δημάρχου, σημείωναν ότι με την απόφαση του θα επέτρεπε στον Κασιδιάρη «να κάνει σώου στην ορκωμοσία» και να εμφανιστεί στη γειτονιά της Κυψέλης και στην 6η κοινότητα της Αθήνας, όπου οι χρυσαυγίτες οργάνωναν τα πογκρόμ και τις δολοφονικές επιθέσεις με μαχαιρώματα, εμπρησμούς και καταστροφές μαγαζιών μεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη «μεταστροφή» Δούκα συνέβαλαν και οι εισηγήσεις που δέχθηκε από συνεργάτες του, οι οποίοι του τόνισαν ότι κινδυνεύει η επίσημη έναρξη της δημαρχιακής του θητείας κινδυνεύει να συνδεθεί με επεισόδια, χημικά και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Μετά την αναθεώρηση του αρχικού σχεδιασμού Δούκα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα λάβει την Παρασκευή «ειδική άδεια» από τις φυλακές Δομοκού για να είναι παρών στην κατά μόνας ορκωμοσία και στην συνέχεια μετά θα επιστρέψει στις φυλακές. Σημειώνουμε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, παρότι θα ορκιστεί θα τεθεί άμεσα σε αργία από τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αφού είναι φυλακισμένος.