Οι πρόσφυγες μέσα από την κάμερα των παιδιών (βίντεο)

«Αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα» και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι αν κρίνουμε από τον τρόπο που αντιδρούν τα παιδιά στην προσφυγική κρίση. Με τρυφερότητα, ανθρωπιά κι αλληλεγγύη τα παιδιά -ακόμα και τα πολύ μικρά- στηρίζουν τους πρόσφυγες στο μακρύ και δύσκολο ταξίδι τους προς την Ευρώπη.

Δείτε τις ταινίες μικρού μήκους και τα βίντεο που έφτιαξαν μαθητές από διάφορα σχολεία της χώρας και έχει συλλέξει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Εφημερίδα των Συντακτών και θα καταλάβετε.

«Fortress Europe»

Από την Κινηματογραφική Ομάδα του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Κω σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Παλάσκας (2016).

«Warsan Shire»

Από το πολιτιστικό πρόγραμμα «Όταν η πατρίδα μένει πίσω» από το Λύκειο Άμφισσας.

«Εμένα με νοιάζει»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδιού το 2ο Γενικό Λύκειο Καβάλαςπαρουσιάζει μια συλλογική προσπάθεια, που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση τόσο για τα παιδιά πρόσφυγες, όσο και για τα παιδιά του κόσμου.

«Είναι στα μόριά μας»

Τι σχέση μπορεί να έχει το μάθημα της Φυσικής με ένα κοινωνικό θέμα όπως είναι οι πρόσφυγες; Η εξήγηση ακολουθεί σε αυτή την ταινία μικρού μήκους που ετοίμασαν οι μαθητές του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.

«Εκδρομή»

Η θλιβερή είδηση με τον πνιγμό προσφυγόπουλων στο Αιγαίο, σκιάζει την ατμόσφαιρα, αλλά στη συνέχεια ξεχνιέται μέσα στην εκδρομική ατμόσφαιρα του πούλμαν.

Στην εκδρομή όμως οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα, συνειδητοποιώντας ότι στη θέση οποιοδήποτε προσφυγόπουλου θα μπορούσε να είναι οι ίδιοι. Από το 2ο Γυμνάσιο Χανίων.

«Say yes to Ratzim»

Το προσφυγικό, η μετανάστευση και ο ρατσισμός μέσα από τη ματιά του Ρατζίμ. Από τους μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Σκύρου.

«Αρχίζω να συνηθίζω»

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μέσα από τα εκπαιδευτικά του εργαστήρια animation της Camera Zizanio, δημιούργησε με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά μια ταινία για το προσφυγικό.

Πηγή: efsyn.gr – Ντίνα Δασκαλοπούλου

Θερμή παράκληση της Εφημερίδας των Συντακτών προς μαθητές, καθηγητές και γονείς: ενημερώνετε για σχετικές πρωτοβουλίες (βίντεο, ταινιάκια, ζωγραφιές, φωτογραφίες κι άλλες δράσεις αλληλεγγύης) στο [email protected].

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΜΕΡΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!