Οι Δήμοι ενώνουν της φωνές τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Παιδιού - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
4
Δεκέμβριος
Back

Οι Δήμοι ενώνουν της φωνές τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Παιδιού

Με αφορμή της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της UNICEF προς την ΚΕΔΕ να φωταγωγήσει το Δημαρχείο της πόλης σε κυανή απόχρωση από σήμερα έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, ως ελάχιστη ένδειξη στήριξης και προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού καθιερώθηκε με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως.

Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η Ελλάδα την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!