Ο Βαρουφάκης στηρίζει Πελετίδη

Τη στήριξη του ΜέΡΑ25 σε Δημάρχους, όπως ο Κώστας Πελετίδης, που όπως είπε, λειτουργεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ανακοίνωσε ο Γραμματέας του πολιτικού φορέα, Γιάνης Βαρουφάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης που έγινε στην Πάτρα για την παρουσίαση του προεκλογικού του προγράμματος.

«Είμαστε ένα νέο κόμμα και όπως αντιλαμβάνεστε προσπαθούμε να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας για τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Επειδή ο χρόνος ήταν μικρός για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έχουμε αποφασίσει σε Δήμους όπου υπάρχει ένας Δήμαρχος σαν της Πάτρας που λειτουργεί σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και προς όφελος αυτής, θα τους υποστηρίξουμε. Μάλιστα, μέλη μας θα κατέλθουν στα ψηφοδέλτια τέτοιων συνδυασμών, όπως στη Θεσσαλονίκη ως συνεργαζόμενοι υποψήφιοι. Όσον αφορά στις περιφερειακές εκλογές, δεν θα πάρουμε θέση. Κι αυτό, γιατί ενώ πιστεύουμε ότι οι περιφέρειες είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός και μοχλός για την περιφερειακή ανάπτυξη έχουν αλωθεί από τα κόμματα με τέτοιο τρόπο που εμείς ούτε θα νομιμοποιήσουμε κάποιον, αλλά ούτε και θα δώσουμε συγχωροχάρτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρουφάκης στην εκδήλωση, έκανε μία μικρή εισαγωγή για το προεκλογικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, λέγοντας πως είναι ένα συμμετοχικό πρόγραμμα που στηρίζεται στο διάλογο, γι’ αυτό και κάλεσε τον κόσμο να εκφράσει τις απόψεις του επ’ αυτού. «Έχουμε εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο προεκλογικό πρόγραμμα για τις ελληνικές εθνικές εκλογές. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι’ αυτό γιατί απαντά σε όλα τα καυτά ζητήματα. Και δίνει απαντήσεις για το τι πρέπει να κάνουμε και δεν είναι ένα ακόμη ευχολόγιο. Θέλουμε όλοι να το διαβάσουν και να πάρουν θέση, να μας πουν που συμφωνούν και που όχι. Γιατί μόνο μέσα από το διάλογο θα αναβαθμιστεί η δημοκρατία στην Ελλάδα. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η τοξική παροχολογία από τη μεριά της κυβέρνησης στη βάση δημοσιονομικών δεδομένων που δεν υφίστανται, ο ρεβανσισμός της Ν.Δ., αλλά και το Κίνημα Συναλλαγής που ενδιαφέρεται μόνο για κάποιες θεσούλες. Κι αν κάποιοι μας πείσουν ότι έχουν καλές ιδέες, δεν χρειάζεται καν να κατέβουμε εμείς στις εκλογές. Ας τα κάνουν και θα τους υποστηρίξουμε», επεσήμανε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!