Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Με αφορμή το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο Κρήτης από αγρότες που συρρέουν από όλη την Κρήτη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο φόρο στα αγροτεμάχια το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) Ηρακλείου κάνει λόγο για «μέτρο καταστροφικό για τον αγροτικό κόσμο της χώρας ο οποίος χρειάζεται μέτρα ενίσχυσης, εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης και όχι μέτρα που οδηγούν σε περαιτέρω συρρίκνωση του εισοδήματος του«.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε αναφέρεται ότι το Δ.Σ Ηρακλείου:

– Καλεί την Κυβέρνηση, αντί για τέτοια μέτρα να θεσπίσει κίνητρα, για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους νέους στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, καθώς οι τακτικές αυτές αποθαρρύνουν τους νέους και τους υποχρεώνουν να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την παραγωγή, τις εξαγωγές και την αύξηση του εθνικού προϊόντος.
– Στηρίζει ανεπιφύλακτα τον αγώνα των αγροτών για τη μη εφαρμογή του μέτρου που δεν είναι μόνο άδικο, αλλά και Αντισυνταγματικό καθώς ο καταστατικός μας χάρτης προβλέπει ο κάθε πολίτης “να συνεισφέρει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα”.
– Καλεί την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου που θα επιδεινώσει την ύφεση και θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που περνά τη μεγαλύτερη κρίση της νεότερης ιστορίας του.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!