Ο Δήμος Έδεσσας απειλεί ότι τα στραφεί δικαστικά κατά της ιδιωτικοποίησης των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της περιοχής - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Ο Δήμος Έδεσσας απειλεί ότι τα στραφεί δικαστικά κατά της ιδιωτικοποίησης των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της περιοχής

Το ενδεχόμενο να στραφεί κατά της ιδιωτικοποίησης των Υδροηλεκτρικών Σταθμών της περιοχής και να διεκδικήσει νομικά τη διαχείριση των υδάτων της περιοχής προαναγγέλλει ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου με επιστολή του στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γιάννου, παρά τη δέσμευση ότι θα υπάρξει άμεσα πρόβλεψη για τη διαχείριση των υδάτων ο δήμος δεν έχει λάβει καμία τέτοια ενημέρωση και εξετάζει το θέμα νομικά, “καθώς με την ιδιωτικοποίηση των Υδροηλεκτρικών Σταθμών Άγρα και Εδεσσαίου παύει να υπάρχει το δημόσιο συμφέρον από την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου και μετατρέπεται σε ιδιωτικό”.

“Όπως είναι φυσικό η τοπική κοινωνία της Έδεσσας δεν μπορεί να δεχθεί τη διαχείριση των υδάτων του ποταμού από οποιονδήποτε ιδιώτη και με αποκλειστικό γνώμονα την παραγωγή ενέργειας, γεγονός που θα υποβαθμίσει και θα δυναμιτίσει το συνολικό αναπτυξιακό ρόλο του ποταμού στην περιοχή” προσθέτει ο κ. Γιάννου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!