Ο δήμαρχος Ευρώτα για τη νέα σχολική χρονιά

Το μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά στέλνει προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ο δήμαρχος Ευρώτα, Ιωάννης Γρυπιώτης. Ο δήμαρχος τονίζοντας τις δυσκολίες που οι μαθητές, αλλά και οι δάσκαλοι και καθηγητές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, καλοί τους νέους να μην το βάλουν κάτω και να αδράξουν κάθε ευκαιρία.

Το μήνυμα του δημάρχου: 

Αγαπητά μου παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες του Δήμου Ευρώτα.

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων μας, να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στην γνώση και στη ζωή τους.

Στον καινούργιο κύκλο της σχολικής ζωής που ανοίγει σήμερα, μαθήτριες και μαθητές θα πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρέχεται για μάθηση και δημιουργία, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον!

Η Παιδεία και η εκπαιδευτική λειτουργία αποτελεί διαχρονικά αξία, ανεκτίμητη για την διάπλαση της προσωπικότητας των νέων και τον προσθετικό παράγοντα της εξέλιξης της κοινωνίας.

Όλα όσα πέτυχε η κοινωνία για τον εαυτό της το σχολείο τα θέτει στη διάθεση των αυριανών της μελών. Κι όλα όσα σκέφτεται για το μέλλον, ελπίζει να τα πραγματοποιήσει χάρη στις καινούργιες δυνατότητες που προβάλλουν μέσα στο σχολείο.

Γι’ αυτό είναι υποχρέωση μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και την συνδρομή των γονέων, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι νέες γενιές να αποκτήσουν εκείνη την παιδεία και τις γνώσεις που θα τους βοηθήσουν στην διαμόρφωση ελεύθερης σκέψης αλλά και στην απόκτηση αξιών και δημοκρατικής συνείδησης.

Γνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες που λειτουργούν διδάσκοντες και διδασκόμενοι και τις αντιξοότητες που καλείται να υπερβεί η οικογένεια για να ανταποκριθεί στις σημερινές εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Ως Δήμαρχος και γονιός μαζί με τους συνεργάτες μου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτουμε να είμαστε ενεργά και έμπρακτα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να υποστηρίξουμε μαθητές και εκπαιδευτικούς για να ολοκληρώσουν με επιτυχία και αυτή τη σχολική χρονιά.

Κοινός μας στόχος άλλωστε είναι να δώσουμε στα παιδιά όλες τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Καλή, εποικοδομητική και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΜΗΝΥΜΑ, ΔΗΜΟΣ ΕΥΡΩΤΑ, ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΡΩΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!