Ο Δ.Καισαριανής στηρίζει την πρωτοβουλία του Δ.Πατρέων ενάντια στην ανεργία – Το πρόγραμμα της πορείας στην Αθήνα

«Θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων που μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των ανέργων και ταυτόχρονα αναδεικνύει μια σημαντική πλευρά της δράσης που μπορεί να αναπτύσσει μια δημοτική αρχή που θέλει να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Καισαριανής, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων ενάντια στην ανεργία, μια πρωτοβουλία που ήδη βρίσκει πλατιά στήριξη από πλευράς δημάρχων, συνδικάτων, προσωπικοτήτων.

«Καλούμε τους άνεργους, τους νέους, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματο-βιοτέχνες, τους σπουδαστές που μένουν στην πόλη μας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε τους φορείς της πόλης μας να σχεδιάσουμε μαζί τη συνέχεια που πρέπει να δώσουμε για την στήριξη των ανέργων της πόλης μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου Καισαριανής, Ηλία Σταμέλου:

Η ανεργία αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, εφεδρικό στρατό στα χέρια των καπιταλιστών. Με την κρίση του καπιταλισμού αυτό το φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, έχει γίνει μάστιγα για τα λαϊκά στρώματα. Από το 2009 μέχρι σήμερα τα ποσοστά της γενικής ανεργίας σε όλες τις μελέτες κυμαίνονται μεταξύ 25-30%, ενώ στη νεολαία το ποσοστό ξεπερνά το 50% με ιδιαίτερα αυξημένα τα ποσοστά κυρίως στις γυναίκες. Εδώ δεν υπολογίζεται, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία.

Η ανεργία -και μάλιστα η μακροχρόνια- οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση, στη δυσκολία να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ δημιουργεί και τους όρους για την ταχύτατη διολίσθηση των μεροκάματων και την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Παράλληλα πολλοί νέοι επιστήμονες υποχρεώνονται σε μετανάστευση, εγκαταλείποντας τις οικογένειες και τη χώρα που τους σπούδασε.

Και στο Δήμο της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ η ανεργία καλπάζει και γίνεται φανερό στην καθημερινότητα της πόλης μας. Απλήρωτοι λογαριασμοί και κομμένα ρεύματα, 700 άτομα γραμμένα στην κατάσταση της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου για βοήθεια, λουκέτα στα μικρομάγαζα.

Απέναντι σε οξυμένα προβλήματα όπως αυτό της ανεργίας κανείς δεν μπορεί να μένει παρατηρητής, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Ήδη κάθε οικογένεια έχει τουλάχιστον έναν άνεργο.

Θεωρούμε σημαντική την πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων που μ’ αυτό τον τρόπο στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα των ανέργων και ταυτόχρονα αναδεικνύει μια σημαντική πλευρά της δράσης που μπορεί να αναπτύσσει μια δημοτική αρχή που θέλει να είναι στήριγμα στην πάλη του λαού.

Ήδη αυτή η πρωτοβουλία βρίσκει πλατιά στήριξη από πλευράς δημάρχων, συνδικάτων, προσωπικοτήτων.

Καλούμε τους άνεργους, τους νέους, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματο-βιοτέχνες, τους σπουδαστές που μένουν στην πόλη μας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια. Καλούμε τους φορείς της πόλης μας να σχεδιάσουμε μαζί τη συνέχεια που πρέπει να δώσουμε για την στήριξη των ανέργων της πόλης μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΣΤΑΜΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

Το πρόγραμμα

Η διάρκεια της πορείας θα είναι 8 μέρες και θα γίνουν 7 διανυκτερεύσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΑΠΡΙΛΗ 2016

Συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου στις 7.30 μ.μ.

1η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ

ΠΑΤΡΑ – ΑΙΓΙΟ

Εκδήλωση: Αίγιο

2η μέρα ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΙΓΙΟ – ΑΚΡΑΤΑ

Εκδήλωση: Ακράτα

3η μέρα ΤΡΙΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΚΡΑΤΑ – ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Εκδήλωση: Ξυλόκαστρο

4η μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Εκδήλωση: Κόρινθος

5η μέρα ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ

Εκδήλωση: Αγιοι Θεόδωροι

6η μέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – ΜΕΓΑΡΑ

Εκδήλωση: Μέγαρα

7η μέρα ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΗ

ΜΕΓΑΡΑ – ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Εκδήλωση: Ελευσίνα

8η μέρα ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΗ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα)

Στάση στο Χαϊδάρι

Εκδήλωση: Αθήνα – Σύνταγμα

Καθημερινά γίνονται στάσεις και δραστηριότητες στις πόλεις της περιοχής.

Η διανυκτέρευση γίνεται στα αθλητικά κέντρα των αντίστοιχων πόλεων

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ, 1 ΠΡΟΣ 5, ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!