Νέο ασφαλιστικό: Έρχεται ευνοϊκή ρύθμιση για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης  

Ευνοϊκή ρύθμιση για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης πρόκειται να περιλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με τη ρύθμιση θα καταργείται το άρθρο 20 (παρ.2) του Ν. 4387/16 (Κατρούγκαλου) το οποίο προέβλεπε ότι «η καταβολή της σύνταξής ή των συντάξεών τους, κύριων και επικουρικών αναστέλλεται για όσο χρόνο διαρκεί η παροχή της εργασίας τους ή των υπηρεσιών τους ή η δραστηριότητά τους». Πρόθεση του υπουργού Εργασίας είναι οι αιρετοί που κατέχουν αμειβόμενες θέσεις και είναι άνω των 62 ετών να λαμβάνουν το 70% των συντάξεων ή των συντάξεών τους, με την ΚΕΔΕ να ζητά αυτά να ισχύει και για τους κάτω των 62 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, αναστέλλεται η καταβολή σύνταξης «για τα αιρετά όργανα Ο.Τ.Α., τους διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους, αντιπροέδρους και τα μέλη των συλλογικών οργάνων διοίκησης των Ν.Π.Δ.Δ., τους προέδρους, αντιπροέδρους και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών, τους προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και τα μέλη διοικητικών συμβουλίων, καθώς και στο πάσης φύσεως προσωπικό των Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο κράτος σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του προϋπολογισμού τους σε Ν.Π.Δ.Δ. ή σε Ο.Τ.Α. ή επιχορηγούνται τακτικά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή είναι δημόσιες επιχειρήσεις κατά την έννοια των παραγράφων 1, 2 και 3 του άρθρου 1 του Ν. 3429/2005».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΕΔΕ, ΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΕΥΝΟΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!