Δ. Χανίων: Νέα παραίτηση αντιδημάρχου -Τι απαντάει ο δήμαρχος

Tην παραίτηση της υπέβαλλε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Χανίων, Βαρβάρα Περράκη ακολουθώντας την παραίτηση του αντιδημάρχου Μιχάλη Βλαχάκη την προηγούμενη Παρασκευή.

Η παραίτηση, ηχηρή μεν, αλλά όχι ξαφνική καθώς  η ίδια είχε φροντίσει με ιδιαίτερη ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook να προϊδεάσει για το τι επρόκειτο να πράξει θορυβημένη από τις εξελίξεις που οδήγησαν στην παραίτηση Βλαχάκη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

 

Η επιστολή παραίτησης του αντιδήμαρχου Μιχάλη Βλαχάκη:

Κύριε δήμαρχε,

με την παρούσα δημόσια επιστολή σας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου Χανίων.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες μου στις σημαντικότερες θέσεις ευθύνης της Δημοτικής Αρχής.

Ως θεματοφύλακας της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων, όπως υποχρεούμαι από τις αρμοδιότητες που μου έχετε αναθέσει, την Τετάρτη 16/05/18 εισηγήθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το θέμα της διοικητικής αποβολής των καταπατητών της Δημοτικής μας Περιουσίας, για να εισπράξω την απαξίωση και την υποτίμηση του προβλήματος από την πλειοψηφία των παρόντων μελών του σώματος.

Σήμερα 18/05/18 αργά το μεσημέρι, έγινε διακοπή της υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΧ στις δύο καντίνες, στις οποίες παράνομα και καταχρηστικά έχουν εγκατασταθεί «επαγγελματίες» καταπατητές. Την αμέσως επόμενη ώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη εκδίκασε ασφαλιστικά μέτρα υπέρ της υδροδότησης τους. Υποκλίνομαι στην ετυμηγορία της και στην ταχύτητα λήψης αποφάσεων.

Ενεργώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και υπηρετώντας ένα σύστημα αξιών όπου η ηθική, η αξιοπρέπεια, η κοινωνική ευθύνη και η ευθιξία παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις μου, δηλώνω ότι πλέον δεν επιθυμώ να μετέχω σε ένα Συμβούλιο, το οποίο δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων.

Η αντίδραση του Τάσου Βάμβουκα

Με αφορμή τις παραιτήσεις, ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Έκανα δεκτή την παραίτηση του Αντιδημάρχου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη, η οποία μου υπεβλήθη σήμερα το πρωί.

Παράλληλα και σε ότι αφορά το θέμα των δύο αναψυκτηρίων στους Αγίους Αποστόλους, το οποίο επικαλείται ο τέως αντιδήμαρχος ως τον λόγο της παραίτησής του, αφήνοντας αναιτιολόγητες αιχμές για το Δ.Σ. και τη Δικαιοσύνη, έχοντας πλέον ο ίδιος μετά την παραίτησή του την αρμοδιότητα επί των οικονομικών υπηρεσιών, ζήτησα από την αρμόδια Υπηρεσία, να με ενημερώσει με έγγραφη αναφορά για τις ενέργειες στις οποίες προέβη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διενέργεια της πλειοδοσίας, ώστε να διαπιστώσουμε τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη δυνατή η εκκένωση των δύο αναψυκτηρίων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Στη συνέχεια ο Δήμος Χανίων θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες, ώστε να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του Δήμου και τα αναψυκτήρια να αποδοθούν νομίμως σε μισθωτές.

Τέλος, θέλω να του αποδώσω τις ευχαριστίες μου για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Ομοίως έλαβα σήμερα την παραίτηση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Βαρβάρας Περράκη, την οποία κατέθεσε αυτοπροσώπως σήμερα στο γραφείο μου και την έκανα άμεσα δεκτή.

Θέλω να ευχαριστήσω την κα. Περράκη για τη μέχρι σήμερα σημαντική προσφορά της στον τομέα του Πολιτισμού και της Παιδείας και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να προσφέρει στην πόλη μας ως καταξιωμένη εκπαιδευτικός και πνευματική προσωπικότητα.

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ