νέα-αντιπαράθεση-δούκα-μπακογιάννη-γ-1560106
ΔΗΜΟΙ | 18.03.2026 | 22:06

Νέα αντιπαράθεση Δούκα-Μπακογιάννη για χώρο πρασίνου

Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέα αντιπαράθεση για τους χώρους πρασίνου στην Αθήνα, ξέσπασε ανάμεσα στον Κώστα Μπακογιάννη και τον Χάρη Δούκα. Αιτία; Ενας ιδιόκτητος χώρος στα Άνω Πατήσια. Ο πρώην δήμαρχος της Αθήανς, ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την επίσκεψή του στα Άνω Πατήσια, όπου ανέφερε ότι σηκώθηκε πολυκατοικία σε ένα μέρος που ήταν χώρος πρασίνου.

«Στα Άνω Πατήσια ένας χώρος πρασίνου γίνεται… ακόμη μια πολυκατοικία. Εμείς είχαμε αποφασίσει να τον εξαγοράσει ο Δήμος για να γίνει πάρκο. Η σημερινή δημοτική αρχή επέλεξε να μην προχωρήσει. Η Αθήνα δεν χρειάζεται άλλο τσιμέντο. Χρειάζεται πράσινο», ισχυρίστηκε ο Κ. Μπακογιάννης.  Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το 2023 είχε ληφθεί η απόφαση να προχωρήσει ο δήμος σε διαπραγματεύσεις με τον ιδιοκτήτη, ώστε να αγοραστεί ο χώρος και να γίνει πάρκο, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο, η σημερινή δημοτική Αρχή εγκατέλειψε το σχέδιο.

Δ. Αθηναίων: Ο Μπακογιάννης κορόιδευε και εξαπατούσε συνειδητά τους κατοίκους των Άνω Πατησίων

Αμεση ήταν η αντίδραση του δήμου Αθηναίων και σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο για υποκρισία. Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή Δούκα αναφέρει:

«Ο κ. Μπακογιάννης δεν δικαιούται να μιλά για πράσινο. Γιατί η πραγματικότητα είναι μία: κορόιδευε και εξαπατούσε συνειδητά τους κατοίκους των Άνω Πατησίων. Για δύο χρόνια τους διαβεβαίωνε ότι “όλα πάνε καλά”, ενώ στην πράξη δεν έκανε καμία από τις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η απαλλοτρίωση. Άφησε συνειδητά τον χώρο να χαθεί.

Σήμερα συνεχίζει να παραπληροφορεί τους πολίτες. Εμφανίζεται να καταγγέλλει μια εξέλιξη για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά ο ίδιος και ζητάει μάλιστα και τα ρέστα. Η ιστορία όμως έχει ήδη γραφτεί. Όποιον ελεύθερο χώρο διαχειρίστηκε, τον άφησε να γίνει τσιμέντο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η πόλη πράγματι χρειάζεται περισσότερο πράσινο. Χρειάζεται όμως και λιγότερη υποκρισία».