Μπακογιάννης: «Μπλόκαρε» μαζί με τους χρυσαυγίτες ψήφισμα για το ΚΕΘΕΑ

Μπακογιάννης: Μεταμόρφωσε υπεξαίρεση σε... πλεόνασμα με «άγνωστο καταθέτη»ς χρυσαυγίτες ψήφισμα για το ΚΕΘΕΑ

Την ώρα που το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας υιοθετούσαν ψήφισμα υπέρ του ΚΕΘΕΑ*, ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, επέλεγε για μια ακόμη φορά με τη βοήθεια των χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων να «μπλοκάρει» ανάλογο ψήφισμα της «Ανοιχτής Πόλης». Συγκεκριμένα, το ψήφισμα ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ, με το οποίο η κυβέρνηση καταργεί το αυτοδιοίκητο και όλα τα συλλογικά όργανα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμωνστηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης πλην ΧΑ και της διοικούσας παράταξης Μπακογιάννη.

Μάλιστα, ο δήμαρχος επέλεξε την εισήγηση εκ μέρους του να την κάνει η υπεύθυνη των Κέντρων Πρόληψης του δήμου Αθηναίων, η οποία όλως τυχαίως είναι διορισμένη αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και βασική συντάκτης του σχεδίου νόμου, Φωτεινή Λεομπίλα. Άλλωστε, η κ. Λεομπίλα ήταν και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Μπακογιάννη στις εκλογές του 2019.

Σε ανακοίνωσή της  η Ανοιχτή Πόλη, τονίζει ότι «για μια ακόμα φορά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να λειτουργήσει ως πιστός ακόλουθος των κυβερνητικών σχεδιασμών και κατέφυγε στις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής για να εμποδίσει το σώμα να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που είναι τόσο κρίσιμο για τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας»

*Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης:

To Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στηρίζει διαχρονικά το έργο του ΚΕΘΕΑ και αναγνωρίζει την προσφορά και την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών του προγραμμάτων για την απεξάρτηση από τα ναρκωτικά.

Ήδη από τις 14/10/2019 με την υπ’αριθ. 1127 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία καταργούσε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ και απειλούσε τη φυσιογνωμία και τον χαρακτήρα του ως θεραπευτικής κοινότητας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης επανέρχεται στο θέμα του ΚΕΘΕΑ με αφορμή το προσχέδιο νόμου για τον νέο κανονισμό λειτουργίας του οργανισμού και εκφράζει την αντίθεσή του με την αλλοίωση του μοντέλου της θεραπευτικής του μεθόδου, τη μετατροπή των εγκαταστάσεων σε “ξενώνες διαμονής”, την κατάργηση της συμμετοχικότητας των εξυπηρετούμενων χρηστών στη λήψη των αποφάσεων και την υποβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων που είναι απόφοιτοι των θεραπευτικών του προγραμμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας τη στήριξη και την εκτίμησή του στο έργο του ΚΕΘΕΑ και στην προσφορά του μετά από 38 χρόνια λειτουργίας του θεραπευτικού του μοντέλου, ζητά:
  • Την άμεση απόσυρση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου
  • Την προώθηση οργανωτικών και διοικητικών αλλαγών που δεν θα αλλοιώνουν το αυτοδιοίκητο του χαρακτήρα του, με τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων στο έργο του ΚΕΘΕΑ
  • Την ενίσχυση της συνέχισης του θεραπευτικού του μοντέλου με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τη διασφάλιση της αυτοδιαχείρισης του ΚΕΘΕΑ, που αποτελεί προϋπόθεση ώστε να παραμείνει ως ο μοναδικός ελληνικός οργανισμός – σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα εξαρτήσεων και να διατηρήσει τη θέση του στην Ευρωπαϊκή αλλά και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΨΗΦΙΣΜΑ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ, ΚΕΘΕΑ, ΜΠΛΟΚΑΡΕ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]