Μπακογιάννης: «Φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη (έγγραφο) - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
6
Αύγουστος
Back

Μπακογιάννης: «Φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη (έγγραφο)

Μπακογιάννης: «Φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη

Συγκεκριμένη εταιρεία, από την οποία ο δήμος Αθηναίων θα αγοράσει τα υλικά για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη

“φωτογραφίζεται” στο εισηγητικό σημείωμα του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, που καλείται να συζητήσει σήμερα (θέμα 32) το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τεχνική μελέτη της εταιρείας  real estate PRODEA Investments,

η οποία φέρεται να “‘υιοθετεί” το Λόφο του Στρέφη, κάνοντας… δωρεά τη συγκεκριμένη μελέτη και κάποιες εργασίας, που κοστολογεί 1 εκατ. ευρω (!!!!):

Τα υλικά για την ανάπλαση του γηπέδου μπάσκετ, της κορυφογραμμής και των εξωτερικών περιμετρικών οδών,

προτείνεται να είναι της εταιρείας Maccaferi!!!

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εισήγηση ήδη προκαλεί αντιδράσεις, με τον δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Κωνσταντίνου ο οποίο κάνει λόγο για υπερκοστολογημένη τεχνική μελέτη – δωρεά της εταιρείας PRODEA Investments,

η οποία “ανέρχεται σε 222 ευρώ/τμ!”, ζητώντας την απόσυρση του θέματος. 

Κωνσταντίνου: Θα παραβιάσει ο δήμος Αθηναίων τη νομοθεσία περί τεχνικών έργων;

“Η προτεινόμενη δωρεά ανέρχεται σε 222 ευρώ/τμ! Λίγο εξωφρενικό ποσό για μελέτες κοινοχρήστων χώρων καθώς και για τις περιορισμένες εργασίες που περιγράφονται στο παράρτημα.

Το λεκτικό που χρησιμοποιείται στη δωρεά είναι επίσης άξιο απορίας: «έγκριση από τις υπηρεσίες του δήμου εντός 5 ημερών»: κάτι που σημαίνει, όπως είναι διατυπωμένο ότι πρέπει οπωσδήποτε να εγκριθούν οι μελέτες από τις υπηρεσίες εντός 5 ημερών ή εντός 5 ημερών να απαντήσουν οι υπηρεσίες περί έγκρισης ή μη και στη δεύτερη περίπτωση με τις παρατηρήσεις τους, ως οφείλουν, σκεπτόμενες το όφελος του Δήμου (αν ισχύει το δεύτερο, σαφώς και χρειάζεται αναδιατύπωση του κειμένου, πριν να έρθει στο ΔΣ για ψήφισμα);

Στην τεχνική περιγραφή της εταιρείας ονοματίζονται συγκεκριμένα υλικά και τεχνικές προδιαγραφές συγκεκριμένης εταιρείας, που θα αναγκαστεί να πληρώσει ο Δήμος, όταν καλεστεί να υλοποιήσει το τεχνικό έργο που προδιαγράφεται από τη δωριζόμενη μελέτη. Πώς θα μπορέσει ο Δήμος να δημοπρατήσει ένα τέτοιο έργο, προδιαγράφοντας συγκεκριμένα υλικά και προμηθευτές, αντιβαίνοντας έτσι τη νομοθεσία περί δημοσίων τεχνικών έργων;”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντίνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Maccaferi ΣΤΟ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δείτε ακόμη:

Ανάπλαση Λόφου Στρέφη: Η αντιπολίτευση «στρίμωξε» τον Μπακογιάννη -Τι απαντήσεις έδωσε

Μπακογιάννης: «Φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη

Μπακογιάννης: «Φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη

Μπακογιάννης: «Φωτογραφίζει» συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!