Μπακογιάννης: Δεν έγινε καμία φιέστα στην Ομόνοια -Δεν περιμέναμε τόσο κόσμο 

“Η Ομόνοια διαχρονικά ήταν ένα σύμβολο αισιοδοξίας, προόδου και συμφιλίωσης που ενώνει την πόλη” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Απαντώντας στις επικρίσεις για την έναρξη λειτουργίας του συντριβανιού χθες, ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι “εμείς την Ομόνοια την είχαμε έτοιμη από τον Μάρτιο και επίτηδες δεν την ανοίγαμε λόγω του κορωνοϊού. Δεν έγινε καμία φιέστα, δεν έγιναν εγκαίνια, δεν απευθύναμε προσκλήσεις, δεν δημοσιοποιήσαμε καν την ώρα που θα λειτουργήσει το συντριβάνι”.

Επιπλέον, “εγώ ο ίδιος πήγα για μερικά λεπτά, για να ευχαριστήσω τους χορηγούς που δώσανε τα ζεστά τους λεφτά και να ‘ναι καλά οι άνθρωποι. Από εκεί και πέρα ήταν εκεί και η Ελληνική και η δημοτική αστυνομία. Μάλιστα η δημοτική αστυνομία είχε πάρει και τα μεγάφωνα και φώναζε στον κόσμο να κρατήσουν αποστάσεις” ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων και απάντησε σχετικά πως “ήρθε ένας κόσμος παραπάνω από ότι το περιμέναμε. Ξέρετε, ακόμη και τώρα περνάει κόσμος από την πλατεία, σταματάει, βγάζει φωτογραφίες. Και δείχνει πόσο μεγάλη ανάγκη έχουμε όλοι τον ελεύθερο χώρο, το δημόσιο χώρο”.

Την ίδια ώρα όμως, “αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουμε και να μην διαφυλάσσουμε τα μέτρα κοινωνικής απόστασης” σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Αναφορικά με τον μεγάλο περίπατο της Αθήνας, ο δήμαρχος ανέπτυξε τη φιλοσοφία του έργου, λέγοντας πως “η Αθήνα είναι η πλέον μελετημένη πόλη από όλες τς ευρωπαϊκές πόλεις, απλά ποτέ δεν έχουμε περάσει από τη θεωρία στην πράξη. Εμείς ερχόμαστε τώρα και υιοθετούμε καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών”.

Ειδικότερα το έργο της πεζοδρόμησης σε πρώτη φάση “θα θα το υλοποιήσουμε μέχρι τα τέλη του Ιουνίου” υποστήριξε ο κ. Μπακογιάννης, καθώς “εμείς θέλουμε το έργο να είναι ζωντανό να το κάνουμε όλοι μαζί στην πραγματικότητα”, ξεκινώντας από “μια σειρά από ήπιες παρεμβάσεις, ώστε όλο αυτό να μπορούμε να το δοκιμάσουμε” στην πράξη.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Αθηναίων περιέγραψε ότι “από το φθινόπωρο θα προχωρήσουμε στα μόνιμα έργα”, ενώ “όλος ο σχεδιασμός του μεγάλου περιπάτου θα έχει ολοκληρωθεί σε 3-4 χρόνια από σήμερα”.

Παράλληλα, στις αστικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται και η βίλα Κλωναρίδη στα Πατήσια, “ένα υπέροχο νεοκλασικό, για το οποίο προχωράμε ήδη με τις μελέτες για να αποκαταστήσουμε την παλιά της αίγλη” κατέληξε ο Δήμαρχος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!