μπακογιάννης-εργολάβοι-επέβαλαν-δο-1229304
ΔΗΜΟΙ | 07.09.2023 | 12:50

Μπακογιάννης & εργολάβοι: Επέβαλαν δουλειά μέσα στη νεροποντή για τον «Μεγάλο Περίπατο»

Mε την ανοχή της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη, η κατασκευαστική εταιρεία «Θέμελη» μέσα στην νεροποντή επέβαλαν την Τετάρτη στους οικοδόμους να συνεχίσουν την εργασία τους μέσα στην νεροποντή, στο εργοτάξιο του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Πανεπιστημίου.

Τα παραπάνω καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, σημειώνοντας ότι μετά από παρέμβαση του οι εργασίες σταμάτησαν και απαιτήθηκε να αποζημιωθεί το μεροκάματο στο 100%.

Ειδικότερα το Συνδικάτο, με ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Φαίνεται πως το “βαρέλι δεν έχει πάτο”, αφού από την μια κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτική αρχή δεν δίνουν δεκάρα για έργα και υποδομές που έχει σήμερα ανάγκη η εργατική λαϊκή οικογένεια για να προστατευτεί από της φυσικές καταστροφές και τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έτσι η “πόλη πρότυπο” που τόσο πολύ ευαγγελίζεται ο δήμαρχος το τελευταίο διάστημα δεν χρειάστηκε παραπάνω από μια βροχή για να μετατραπεί σε “κιβωτό του Νώε”.

Από την άλλη για να “πιαστούν τα πλάνα” των διαφόρων κατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται την πόλη δεν διστάζουν να παρακάμψουν ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Απέναντι σε αυτά τα σχέδια που χαράζουν με τις πολιτικές τους διαχρονικά κυβέρνηση, περιφέρεια και δημοτικές αρχές, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας πρωτοστατεί στην υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής μέσα στους χώρους δουλειάς ώστε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προστατευτούν οι εργαζόμενοι.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το συνδικάτο τους και να καταγγέλλουν περιπτώσεις αυθαιρεσίας των εργοδοτών ιδιαίτερα της μέρες που τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι αυξημένα».