Μήνυμα της δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κοινοποίηση η δήμαρχος Λεβαδεών, Γιώτα Πούλου.

Αναλυτικά:

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών) που έχει τις ρίζες της στον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαιώματος ψήφου, μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της ισότιμης παρουσίας των γυναικών στο δημόσιο βίο.

Παρά το γεγονός ότι στο δυτικό κόσμο η συμμετοχή των γυναικών στο κοινωνικό – πολιτικό και οικονομικό στίβο έχει αυξηθεί σημαντικά, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και να υπο-εκπροσωπούνται σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων, ενώ σε κάποιες άλλες χώρες ακόμη και σήμερα δεν έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στην εκπαίδευση και στην εργασία.

Η ισότητα των φύλων αποτελεί μονόδρομο για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς, για την εφαρμογή των αρχών της ελευθερίας, για την προαγωγή της αλληλεγγύης μεταξύ των φύλων, θεμέλιο λίθο της κοινωνικής συνοχής.  

Ο Δήμος Λεβαδέων, στηρίζει τους αγώνες των γυναικών στην κατάκτηση των αυτονόητων δικαιωμάτων τους και  καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση και την προάσπισή τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ, ΓΙΩΤΑ ΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!