Μια ακόμη παιδική χαρά με πιστοποιητικό ποιότητας στη Θεσσαλονίκη - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Μια ακόμη παιδική χαρά με πιστοποιητικό ποιότητας στη Θεσσαλονίκη

Μια ακόμα παιδική χαρά παραδόθηκε προς χρήση στους δημότες σήμερα Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013, στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Χαιρωνείας που βρίσκεται στην 5η Δημοτική Κοινότητα, παρουσία του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασής της στο πλαίσιο της χορήγησης Πιστοποιητικού Ποιότητας και Ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά, έχει συνολική έκταση 155 τ.μ., η ανάπλασή της εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012-2013 και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».

Με την ολοκλήρωση των εργασιών, διαθέτει Πιστοποιητικό Ποιότητας και ασφάλειας που διασφαλίζει ότι πληροί όλες τις νέες προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη λειτουργία της, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προβλέπουν ειδικό σχεδιασμό για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ και περιλαμβάνουν την τοποθέτηση τσουλήθρας-«ελεφαντάκι», τραμπάλας και τετραπλής κούνιας. Επιπλέον κατασκευάστηκε νέα βρύση, τοποθετήθηκαν ελαστικές πλάκες ασφαλείας, φωτιστικά, παγκάκια και μικροί κάδοι ανακύκλωσης απορριμμάτων, ενώ βελτιώθηκε το πράσινο και κατασκευάστηκε περίφραξη σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Μέχρι σήμερα, έχουν παραδοθεί προς χρήση στους δημότες 10 παιδικές χαρές από τις συνολικά 23 που εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012-2013, ενώ οι υπόλοιπες 13 θα ολοκληρωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!