«Μάχη» Βούτση-Πατούλη για τα… μάτια της Δούρου – Στο επίκεντρο ξανά η βοήθεια για τους άπορους   - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
14
Αύγουστος
Back

«Μάχη» Βούτση-Πατούλη για τα… μάτια της Δούρου – Στο επίκεντρο ξανά η βοήθεια για τους άπορους  

Η υπόθεση ξεκίνησε με το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της Περιφέρειας και τις καταγγελίες των «γαλαζοπράσινων» δημάρχων του Βόρειου Τομέα με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη κατά, αρχικά, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καραμέρου και στη συνέχεια και κατά της Ρένας Δούρου. Και τώρα συνεχίζεται με τις καταγγελίες της ΚΕΔΕ κατά του υπουργείου Εσωτερικών και του Νίκου Βούτση για το άρθρο 45 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με το οποίο, κατά την ΚΕΔΕ,  «επιχειρείται με τρόπο αόριστο και νομικά επισφαλή η ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν 3463/2006) , που ορίζει πως η αρμοδιότητα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης έχει απονεμηθεί στους Δήμους». Μάλιστα, στην σκληρή (η ρύθμιση χαρακτηρίζεται ως «τροπολογία της νύχτας») ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, γίνεται αναφορά και στην κόντρα με την Περιφέρεια Αττικής και στην προσπάθεια «καπελώματος» των δήμων, και κατηγορείται η κυβέρνηση ότι την κατέθεσε για  «να δώσει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια Αττικής (κυρίως) να διαχειρισθεί η ίδια και όχι οι Δήμοι, τις δράσεις και τα προγράμματα που αφορούν την καταπολέμηση της φτώχειας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Είναι ένα «άρθρο – δώρο» στην κομματικά προσκείμενη στο κυβερνητικό κόμμα κα Δούρου και την ομάδα που ασκεί σήμερα Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής», προσθέτει η ΚΕΔΕ βάζοντας στο κάδρο και την περιφερειάρχη Αττικής.

Τι απαντά ο Νίκος Βούτσης: Ότι αυτές οι καταγγελίες ότι προσπαθήσει να ευνοήσει την Ρένα Δούρου είναι «απολύτως αβάσιμες», καθώς  «πιθανόν, η ηγεσία της ΚΕΔΕ κρίνει με βάση πρακτικές που είχε γνωρίσει στο παρελθόν με “κομματικούς φίλους” και “τακτικούς θαμώνες” των πολιτικών γραφείων των προηγούμενων κυβερνήσεων».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!