Μαραθώνας: Χωρίς σχέδιο εκκένωσης ο Δήμος -Καταγγελίες αντιδημάρχου -«Απειλές» Ψινάκη

  • Απο stergios
  • 28 Ιουλίου 2018 - 14:27
  • Comments Off

«Ρωτούσαμε για εκκένωση και μας έλεγαν περιμένετε». Αυτό καταγγέλλει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαραθώνα, Βάιος Θανασιάς, μιλώντας στην «RealNews» για δραματικά τηλεφωνήματα με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Περιφέρεια λίγο πριν από την καταστροφή.

Την ίδια στιγμή όμως η εφημερίδα φέρνει στο φως το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαραθώνα που καταρτίστηκε τον Φεβρουάριο του 2018 και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, δεν προβλέπει διαδικασίες εκκένωσης της περιοχής.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στη «RealNews» ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης -ο οποίος έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, έχοντας δεχθεί την οργή των κατοίκων στη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου, ενώ ψήφισμα με δεκάδες χιλιάδες υπογραφές στην ψηφιακή πλατφόρμα avaaz τον κατηγορεί ότι «πρωτοστατεί» υπέρ τοπικών συμφερόντων που θέλουν να εκμεταλλευτούν την τραγωδία- λέει ότι «κάποια στιγμή θα τα βγάλω όλα στη φόρα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΒΑΙΟΣ ΘΑΝΑΣΙΑΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!